[FOTO] KAKVA ZAPLJENA Policajci u kući pronašli improvizirani laboratorij i 10 kilograma marihuane

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku

Oduzeta marihuana // Foto: Policijska uprava zagrebačka

Zagrebački policajci u suradnji s karlovačkima dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policajci su kroz svoj rad posumnjali u moguće počinjenje kaznenog djela osumnjičenog pa su tako pretragom kuće na području Susedgrada kojom se on koristi, kao što su i očekivali, pronašli improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka i zasađenih 84 komada stabljika konoplje, visine od oko 50 do 180 centimetara, a ujedno i 9607 grama konoplje tipa droga marihuana, pakirane u šest vreća.

U pronađenom laboratoriju, uz pomoć umjetnog osvjetljenja ventilacije i filtracije zraka stvorio je uvjete za umjetni uzgoj navedenih biljaka. Po njihovom sazrijevanju ih je, sumnja se, sušio, usitnjavao i vagao, a što je potvrđeno i pronalaskom dvije digitalne vage za precizno mjerenje, aparatom za vakumiranje te vrećicama za pakiranje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je podnijeta kaznena prijava.

Foto: Policijska uprava zagrebačka

Ne propustite: