[FOTO] KC-KŽ ŽUPANIJA OSIGURALA STIPENDIJE ZA 35 STUDENATA ‘Novac ćemo korisno utrošiti na troškove naših studija’

Prema zanimanjima najzastupljeniji je studij medicine s devet studenata, zatim dentalne medicine s četiri

Studenti na potpisivanju ugovora u Koprivničko-križevačkoj županiji // Foto: kckzz.hr

Župan Darko Koren potpisao je danas, u ponedjeljak, ugovore za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije za akademsku godinu 2018./2019.

Županija je osigurala najviše stipendija dosad – čak 35, i to u visini od 700 kuna mjesečno.

Prema zanimanjima najzastupljeniji je studij medicine s devet studenata, zatim dentalne medicine s četiri, strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva i prava sa po tri, logopedije, rehabilitacije i farmacije s dva studenta te kemijskog inženjerstva, psihologije i učiteljskog fakulteta s jednim studentom.

Iz Županije su pojasnili kako su kriteriji bili deficitarnost struke, ostvareno pravo na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, ostvaren uspjeh u prethodnoj godini, godina studija, pojedinačne nagrade, socijalni status i druge socijalne prilike, kao i volontiranje.

– Nakon više od desetljeća korištenja modela kreditiranja, odlučili smo se za ovakav oblik pomoći mladim ljudima na njihovom životnom putu jer mislimo da je stipendiranje kvalitetnije, efikasnije, jednostavnije i bolje za vas. Prošle smo godine dodijelili 20 stipendija, ove smo godine to povećali na čak 35, a vjerujem da kako će ih u budućnosti biti još i više. U obrazovni sektor ulažemo na razne načine, prije svega u materijalne uvjete u osnovnim i srednjim školama, a najveći izdatak je sufinanciranje prijevoz učenika srednjih škola, u čemu naš udio iznosi oko 4 milijuna kuna. Pokušavamo dati podršku i visokoškolskom obrazovanju, za koje nismo direktno nadležni, a pri dodjeli stipendija bilo nam je važno da ih, u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, usmjerimo u deficitarna područja. Vi ste generacija koja će nakon nas voditi ovo društvo i želim vam da uspješno završite svoje studije te da stečena znanja iskoristite za dobrobit građana. Želim vam svako dobro u životu i ujedno vam čestitam blagdane koji su pred nama – poručio je župan Koren okupljenim studentima.

U ime studenata obratio se student prava Luka Rasinec.

“Zahvaljujem Županiji na pruženoj prilici i povjerenju te što prepoznaje potencijal mladih ljudi. Osobno sam bio oduševljen povećanjem broja stipendija i uvjeren sam da ćemo to korisno utrošiti na troškove naših studija”, rekao je on.

I ostali studenti županu su predstavili svoje studije i planove za zapošljavanje te zahvalili Županiji na podršci koja ih motivira za uspješno učenje.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te ostali suradnici.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: