[FOTO] KOMEMORACIJA U MEĐIMURJU Svečano obilježena 15. godišnjica pogibije policajca Željka Murka

Murka je hladnokrvno ubio Marsel Budimir, 12. veljače 2003. godine, a njegova smrt zgrozila je javnost i podsjetila na teški posao koji policajci svakodnevno obavljaju.

Foto: Zlatko Vrzan

Danas je svečano obilježena 15. obljetnica od pogibije Željka Murka, policajca Policijske uprave Međimurske, na Gradskom groblju u Mihovljanu te su podno Spomen ploče u Društvenom domu Mihovljan položeni vijenci i zapaljene svijeće.

– Svima nama taj je tragičan događaj pokazao da naši policajci svaki dan obavljajući svoju dužnost nose glavu u torbi. Često se to zaboravlja, kritiziraju se policijske procedure, umanjuje se važnost policije za normalno funkcioniranje društva – rekao je gradonačelnik Stjepan Kovač.

Komemoracija koja se obilježava svake godine, znak je sjećanja na policajca Željka Murka koji je svoj život izgubio prilikom potjere pljačkaša tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću. Murka je hladnokrvno ubio Marsel Budimir, 12. veljače 2003. godine, a njegova smrt zgrozila je javnost i podsjetila na teški posao koji policajci svakodnevno obavljaju.

– Mislim da puno govori činjenica da se i nakon 15. godina ponovno okupljamo u ovom broju i ne zaboravljamo čovjeka koji je dao veliki doprinos zajednici, ali i odajući poštovanje svima koji su dali svoj život za Domovinu – poručio je župan Matija Posavec.

Na ovogodišnjoj komemoraciji okupili su se Željkova obitelj, prijatelji, policajci, predstavnici Grada Čakovca i Međimurske županije, načelnik PU Međimurske Ivan Sokač, organizator i predsjednik Mjesnog odbora Mihovljan Josip Jezernik, savjetnik Ministra unutarnjih poslova Josip Mihaljević, zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša.

Izvor: mnovine.hr.


FOTO: Zlatko Vrzan