[FOTO] KOPRIVNICA Na Gradskoj tržnici podijeljeni su certifikati ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’

Cilj projekta je očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja, kao i plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača.

Foto: Grad Koprivnica

Gradska tržnica Koprivnica u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, Gradom Koprivnica i Poljoprivrednom savjetodavnom službom, već sedam godina provodi projekt “Certificirane seljačke tržnice”.

Prva dodjela provedena je 2013. godine kada je certifikat dobilo 26 poljoprivrednih proizvođača, a ove godine je 30 proizvođača steklo uvjete za dobivanje certifikata.

Dodjeli certifikata na Gradskoj tržnici prisustvovali su predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, članovi Uprave Goran Međurečan i Dubravka Horvat.

U ime Grada Koprivnice nazočnima se obratio i podijelio certifikate koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojeg je bila i zamjenica Melita Samoborec.

“Izuzetno mi je drago da iz godine u godinu raste broj certificiranih proizvođača, te vam iz sveg srca zbog toga čestitam. Hvala i cjelokupnom timu Komunalca koji ulaže jako puno truda da popuni naš ‘Koprivnički plac’ bogatim sadržajima, a to naravno ne bi bilo moguće da nemamo vas, ljude zbog kojih naši građani vole doći ovdje i kupovati proizvode koji su došli s naših polja i imaju izvornu kvalitetu i garanciju”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić okupljenim certificiranim proizvođačima.

Ovim projektom OPG-i koji svoje proizvode prodaju na tržnici u Koprivnici dobivaju oznaku “Proizvodi hrvatskog seljaka”.

Spomenuti je projekt 2006. godine započela Udruga hrvatskih tržnica u zajednici s Udrugom hrvatskih povrćara.

Cilj projekta je očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja, kao i plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača.

Građanima Koprivnice je već dobro poznato da su certificirani poljoprivredni proizvođači i njihovi štandovi na Gradskoj tržnici posebno označeni – žutim majicama, zelenim pregačama i certifikatom.

Cilj projekta jest promovirati domaće proizvode, kupcima jamčiti podrijetlo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšati plasman proizvoda i zaštiti ga od nelojalne konkurencije, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: