[FOTO] KOPRIVNICA Obilježen je dan bicikla i biciklizma

Danas, u petak, na "Dan bicikla i biciklizma Grada Koprivnice", na glavnom koprivničkom trgu okupila su se djeca dječjih vrtića i djeca COOR Podravsko sunce.

Foto: Grad Koprivnica

Old timer klub “Biciklin” od 2006. godine provodi najveći projekt rekreativne manifestacije biciklista kao Festival biciklističke rekreacije – “Biciklom po Podravini” i “Dan bicikla i biciklizma Grada Koprivnice”.

Ove godine Festival biciklističke rekreacije bilježi 14. izdanje.

Danas, u petak, na “Dan bicikla i biciklizma Grada Koprivnice”, na glavnom koprivničkom trgu okupila su se djeca dječjih vrtića i djeca COOR Podravsko sunce.

Oni su rekreativnom vožnjom na postavljenom poligonu pokazali svoja biciklistička umijeća.

Na svečanom otvorenju okupljenima se obratila predsjednica Old timer kluba “Biciklin” Maja Ištvan Krapinec.

“Već 14 godina tradicionalno se nalazimo ovdje na Zrinskom trgu kako bi djeci pomogli u učenju i savladavanju prometnih pravila. Zahvalila bih se našim dugogodišnjim partnerima MUP-u, HAK-u te dječjim vrtićima Tratinčica, Smiješak, Sveti Josip i COOR-u Podravsko sunce”, izjavila je Ištvan Krapinec.

U ime Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec prisustvovala je manifestaciji i proglasila dan bicikla i biciklizma Grada Koprivnice otvorenim.

“Današnje vrijeme je savršeno da naučite nešto više o biciklizmu i pokažete sve svoje sposobnosti koje možete na dva kotača, u što uopće ne sumnjam te proglašavam dan bicikla i biciklizma Grada Koprivnice otvorenim”, izjavila je.

U nedjelju su sprema prava poslastica za ljubitelje biciklizma.

Naime, u 10 sati sa Zrinskog trga kreće biciklijada duga 16 kilometara do Šoderice pod nazivom “Biciklom po Podravini”, a sudjelovat će biciklisti rekreativci i članovi oldtimer klubova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

 

Ne propustite: