[FOTO] KOPRIVNICA Održan i posljednji dan manifestacije 23. Dani travnjaka

U sklopu manifestacije održan je i 12. po redu Bambino kup na kojemu su uručena priznanja i nagrade mladim uzgajivačima teladi iz Podravine i Prigorja.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Na koprivničkom Sajmištu danas, u nedjelju, održan je treći i posljednji dan najveće županijske poljoprivredne manifestacije 23. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije.

Usprkos lošem vremenu i kiši, na Sajmištu je vladala vesela atmosfera za koju se pobrinula Udruga Zagoraca Podravine pripremivši tradicionalan doručak i bogat stol domaćih delicija.

U vrhunskoj etno-gastro ponudi, pjesmi i plesu uživali su i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i ostali suradnici koji su pružili podršku Udruzi i zahvalili na trudu koji su uložili kako bi atmosfera na sajmu bila na najvišem nivou.

Župan je na tradicionalnom doručku pohvalio rad Udruge i iskazao važnost koju imaju u očuvanju kulturne baštine i tradicije te dodao kako će se natjecanje u ručnoj košnji i tradicionalni prikaz rastepanja, okretanja i sušenja sijena, koji je zbog lošeg vremena otkazan, održati tijekom narednog tjedna. Nakon pjesme i plesa, zajedno sa suradnicima je obišao i izlagače te im zahvalio što su se i danas odazvali u velikom broju unatoč vremenskim neprilikama.

U sklopu manifestacije održan je i 12. po redu Bambino kup na kojemu su uručena priznanja i nagrade mladim uzgajivačima teladi iz Podravine i Prigorja.

Zbog vremenskih uvjeta ove godine nisu mogli pokazati svoju telad, no posjetiteljima su s ponosom pokazali svoje prekrasne nošnje i odjeću kojom pokazuju bogatstvo tradicije svojeg kraja.

Djecu, njihove roditelje i brojne okupljene pozdravili su u ime Županije viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić te u ime Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Mladen Molnara koji su dodijelili i priznanja.

Mladim uzgajivačima uručili su zaslužene medalje i pakete sponzora Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatske mljekarske udruge, Podravke d.d. i tvrtke Sano.

Na 12. Bambino kupu sudjelovalo je 20 malih uzgajivača starosti od dvije do 12 godina, a nastupili su: Matija Jug, Lana Dlaka, Sebastian Krnjak, Bojana Grubačević, Mila Jug, Antonio Bedoić, Leona Lalić, Leon Dlaka, Edita Belušić, Fabian Krnjak, Ivan Patačko, Antonia Bedoić,Hrvoje Hudin, Mihaela Petrović, Valentino Gudić, Katija Šatrak, David Horvat, Sara Hudin, Andrea Radmilović i Teo Matijašić, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: