[FOTO] KOPRIVNICA Ovogodišnji ‘Fest Jazza’ svečano je otvoren

Koprivnica ponovno postaje središte jazz zbivanja i neizostavno mjesto koje će posjetiti ljubitelji koncerata uživo, ljetnih festivala i odlične jazz glazbe.

Foto: Grad Koprivnica

Nastupima sastava Chui, Jazz orkestra HRT-a i američke pjevačice Sharon Clark na Zrinskom trgu u Koprivnici, u četvrtak je svečano otvoren “Fest Jazza” Koprivnica 2019. Festival se odvija pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

Ovogodišnje, jubilarno 5. izdanje Međunarodnog jazz festivala “Fest Jazza” Koprivnica trajat će do subote, a posjetitelji će do tada moći uživati u izvedbama europskih i svjetskih glazbenika.

Festival je otvorio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Otvorenju festivala prisustvovale su i zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, dok je u ime Koprivničko-križevačke županije otvorenju bio nazočan zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U tri dana festivalskog programa, a pod neizostavnim motom “Dijelimo radost i glazbu / Share happiness & music” koji poziva na druženje, zabavu i uživanje u dobroj glazbi u toplim ljetnim večerima, Koprivnica ponovno postaje središte jazz zbivanja i neizostavno mjesto koje će posjetiti ljubitelji koncerata uživo, ljetnih festivala i odlične jazz glazbe.

U petak nastupa Borna Šercar’s Jazziana Croatica – etno jazz sastav koji uspješno spaja hrvatsku tradicijsku glazbu s američkim jazz izričajem. Iz daleke Indije na pozornicu “Fest Jazza” dolaze The Bodhisatwa Trio, new-jazz fusion sastav iz Kalkute, Indija.

U subotu posljednju večer festivala otvorit će jedan je od najpoznatijih suvremenih slovenskih glazbenika, klavirist Marko Churnchetz, a ovogodišnji jazz festival u Koprivnici zatvorit će glazbeni sastav Ecliptic iz Ljubljane,

Nakon glavnog programa na Zrinskom trgu u Koprivnici, koncerti i jam sessioni nastavljaju se u Klubu Nautilus, gdje će u sklopu programa “Festivalska noć” i “Jazz Newbies” nastupiti Vedran Zec iz Osijeka, The Quartet iz Varaždina, te koprivnički bendovi i brojni drugi glazbenici u sklopu neizostavnog jam sessiona.

Za najmlađe posjetitelje festivala neizostavan je i program Glazbene radionice “Zika, zika, muzika” koji će se danas, u petak, u dva termina održati u koprivničkom Domu mladih pod pokroviteljstvom GKP Komunalac Koprivnica i u sklopu kojeg će djeca od 4 do 12 godina kroz igru učiti o ritmu, melodiji i jazz glazbi, te kako izraditi instrumente od otpadnih materijala i zatim zasvirati na njima.

U sklopu predstavljanja puhačkih orkestara, u subotnjem jutarnjem programu nastupit će Puhački orkestar Virje, a u sklopu festivala očekuje vas i neizostavna “Vinilija”, prodajna izložba gramofonskih ploča, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: