[FOTO] KOPRIVNICA Počeli su 4. Dani Muzeja

Predstavljanjem publikacije "Kulturni vodič Koprivnice“ u Galeriji Mijo Kovačić i otvorenjem izložbe "Arbor Mundi: Drvo iz fundusa muzejskih zbirki“ u Galeriji Koprivnica, i službeno su započeli 4. Dani Muzeja grada Koprivnice u petak.

Foto: Grad Koprivnica

Predstavljanjem publikacije “Kulturni vodič Koprivnice“ u Galeriji Mijo Kovačić i otvorenjem izložbe “Arbor Mundi: Drvo iz fundusa muzejskih zbirki“ u Galeriji Koprivnica, i službeno su započeli 4. Dani Muzeja grada Koprivnice u petak.

U nastanku “Kulturnog vodiča Koprivnice“ sudjelovala je većina koprivničkih kustosa, a cilj publikacije je na primjeran način educirati osnovnoškolce o koprivničkoj kulturnoj baštini, urbanim prostorima i poznatim povijesnim osobama. Publikaciju su okupljenima predstavili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i urednik vodiča Robert Čimin, muzejski pedagog i urednica vodiča Maša Zamljačanec te akademski slikar i ilustrator publikacije Darko Markić.

“Ova publikacija bit će zajednički poklon Grada Koprivnice i Muzeja grada Koprivnice koja će gotovo 2500 učenika koprivničkih osnovnih škola dočekati u školskim klupama početkom nove školske godine 2019./20. te se stoga jako veselim tom danu kada će je učenici s velikim zanimanjem početi proučavati“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom predstavljanja “Kulturnog vodiča Koprivnice”.

Predstavljanju su prisustvovale i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić. U ime Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio zamjenik župana Ratimir Ljubić s pročelnicom Anom Mušlek.

Čast da otvori izložbu “Arbor Mundi“ pripala je gradonačelniku Mišelu Jakšiću, a prije otvorenja s nekoliko riječi o samom nastanku i ideji za ovu izložbu obratili su se ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, autorica koncepcije izložbe Draženka Jalšić Ernečić i viša kustosica Vesna Peršić Kovač.

Radi se o studijskoj izložbi svih kustosa koprivničkog muzeja koji će na svoj svojstven način ispričati priču o upotrebi drveta i čovjekovom odnosu s drvetom, vjerovanja kroz različite religijske sustave te brojne uporabne predmete, umjetničke ili svakodnevne, koji su ukrašeni ili jednostavno oblikovani na tragu prirodnog oblika i potencijala drveta.

Posebnost ove izložbe bila je izrada drvene skulpture motornom pilom ispred Galerije Koprivnica na Zrinskom trgu umjetnika Krunoslava Posavca iz Podravskih Sesveta, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: