[FOTO] KOPRIVNIČKA BAJKA Što nas sve očekuje ove godine, koliko je božićnih lampica postavljeno, koliko košta najam kućica?

Na otvorenju Koprivničke bajke, među ostalim, nastupit će mlada pjevačica Mia Dimšić, a uživat ćemo i u velikom vatrometu i puštanju lampiona.

Najava Koprivničke bajke u gradskoj upravi // Foto: Zvonimir Markač

Koprivnička bajka ove godine održava se od petka, 13. prosinca, a završit će dočekom Nove godine.

Na otvorenju Koprivničke bajke, među ostalim, nastupit će mlada pjevačica Mia Dimšić, a uživat ćemo i u velikom vatrometu i puštanju lampiona.

Na Božić će koncert održati Danijela Martinović, a na dočeku Nove godine zabavljat će nas Mejaši. Održat će se i doček Nove godine u podne također uz Mejaše.

– Vjerujem da će sve naše sugrađanke i naši sugrađani iz ovog bogatog programa pronaći nešto za sebe i uživati. Komunalac je kao i svake godine uredio naše trgove i ulice. Grad je zasjao u 47.000 lampica. Ukupno je ukrašeno sedam kružnih tokova, na Zrinskom trgu postavljen je borić s led lampicama. Fontana je postala adventski vijenac. Postavljene su i jelke, jedan na Zrinskom, a jedna na Jelaćićevom trgu, a uskoro će biti i postavljeno novo zvjezdano nebo koje će se protezati iznad drvenih kućica. U gradskom parku zasjao je i paviljon, osvjetljeno je i klizalište, a i naša aleja uzdisaja je okićena u božićnom ruhu. U prolazima prema tržnici i u prolazi prema kinu Velebit nalaze se božićne jelke, rukotvorine naše djece – nabrojala je Nataša Tetec, predsjednica uprave Komunalca.

Predsjednica uprave Komunalca Nataša tetec i članica uprave Dubravka Horvat // Foto: Zvonimir Markač

Mario Borštnar iz koprivničke Turističke zajednice naglasio je kako imaju velik interes izlagača za Koprivničku bajku. Imaju ih 30-ak koje su smjestili u 25 objekata, kućica, nastambi, nadstrešnica. To je 10-ak ugostitelja, a imaju i obrtnike, slikare.

– Valja naglasiti da je izlaganje svih domaćih izlagača potpuno besplatno. Radno vrijeme adventskog sajma bit će dvokratno, od 10 do 12 sati i od 15.30 do 19.30 sati. Ugostitelji će u ponudi imati kobasice, čajeve, kuhano vino… – rekao je on.

Mario Borštnar iz koprivničke Turističke zajednice i gradonačelnik Mišel Jakšić // Foto: Zvonimir Markač

Gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je kako je jedan od noviteta ove Koprivničke bajke i atletska utrka od četiri kilometara koja će se održati uvečer na Štefanje.

– Nadamo se da će to postati tradicija. Zahvalio bih i svim našim ustanovama u kulturi koje su se kao nikada do sada uključile u stvaranje programa Koprivničke bajke, i Pučkom otvorenom učilištu i knjižnici i muzeju. Posebno veliko hvala našoj Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić i ravnateljici Ariani Šandl koja se kroz svoj rad nametnula kao dobri duh naše Koprivničke bajke – istaknuo je Jakšić.

Pročelnik Dario Jembrek i zamjenice koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž // Foto: Zvonimir Markač

Kompletan program Koprivničke bajke možete pogledati u nastavku…

KOPRIVNIČKA BAJKA Mia Dimšić i vatromet na otvorenju, a evo i kompletnog programa

Ne propustite: