[FOTO] KOPRIVNIČKA GIMNAZIJA Dan za znanost okupio velik broj posjetitelja koji su uživali u brojnim znanstvenim sadržajima

Na brojnim štandovima i radionicama predstavila su se sveučilišta, fakulteti, skupine i udruge. Najviše su uživali oni najmlađi jer su imali prilike sudjelovati u brojnim zanimljivim pokusima. Voćna baterija, dječji automobil na solarni pogon, bespilotni sustavi i 3D olovka samo su neke od zanimljivosti koje su se mogle vidjeti.

U organizaciji Gimnazije Fran Galović iz Koprivnice održan je još jedan Dan za znanost koji je okupio velik broj posjetitelja. Riječ je o projektu koji je pokrenut prije četiri godine na inicijativu Marine Furkes, profesorice škole i učenika Gimnazije, a koji ima za cilj promicanje i popularizaciju znanosti.

Tako su znanstvenici i njihovi asistenti posjetiteljima na privlačan i zabavan način približili brojne znanstvene sadržaje. Ovo je samo jedan od projekata kojim Gimnazija gradi svoju prepoznatljivost slijedeći poznatu misao da je znanje moć. Privukao je velik broj zainteresiranih posjetitelja.

– Od prvog Dana za znanost do danas kroz ovaj projekt prošlo je 300 predavača, voditelja, edukatora iz različitih institucija hrvatske i europskog okruženja. Upravo oni došli su ovdje u Koprivnicu. To znači da su nas prepoznali i da smo mi prepoznali njih i zapravo ova misija širenja znanja i približavanja znanosti i svega ostalog dobila je svoj oblik – rekao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije Fran Galović.

Na brojnim štandovima i radionicama predstavila su se sveučilišta, fakulteti, skupine i udruge. Najviše su uživali oni najmlađi jer su imali prilike sudjelovati u brojnim zanimljivim pokusima. Voćna baterija, dječji automobil na solarni pogon, bespilotni sustavi i 3D olovka samo su neke od zanimljivosti koje su se mogle vidjeti.

Sudjelovali su predavači iz Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Medicinskog fakulteta Zagreb, Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Hrvatske udruge bespilotnih sustava, Filozofskog fakulteta, sveučilišta University of London i Ludwig-Maximilians-Universität München.

Uz njih i udruga Znanstvene čarolije, Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić”, eSTUDENT, Fizika ekspres.

Predstavilo se i Hrvatsko geološko društvo, Hrvatsko origami društvo, Društva za edukaciju van okvira, Astronomsko društva Koprivnica, tvrtka 123 Print, Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije uz učenike koprivničke gimnazije.

 

Ne propustite: