FOTO Koprivnički boksači uspješni u Osijeku

U osječkoj dvorani Jug protekle je subote održano kolo Prve hrvatske boksačke te Premier boxing lige. Koprivnički Boks klub David predstavljalo je osam natjecatelja.

Antonio Tkalčić (crveni) Foto: Mario Matić
Antonio Tkalčić (crveni) Foto: Mario Matić

Prvu HBL ligu uvodnom su borbom otvorile Julia Kuhar i Ivona Huđ, koje su u nedostatku protivnica boksale jedna protiv druge pa pobjeda nije suđena. Treći predstavnik BK Davida Petar Kuhar pobijedio je tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Dora Ormuš odlično je odradila svoj meč, pobijedivši u sve četiri runde, ali nepravednošću sudaca pobjeda je poklonjena boksačici iz Osijeka.

– Žalosno je što se takve stvari događaju u amaterskom boksu – izjavio je trener koprivničke ekipe Dražen Kuhar.

Dubravko Strnad izgubio je od protivnika iz Gladijatora, no boksao je u kategoriji iznad svoje, dok je Josip Matić, dominirajući nad protivnikom, u višoj kategoriji, jednoglasnom odlukom sudaca,  pobijedio boksača iz Požege.

Posljednju borbu Prve hrvatske boksačke lige odradio je Zoran Đođ, izgubivši na bodove od puno iskusnijeg boksača iz Splita. Međutim, Zoran je MMA borac, i, s obzirom na to, odlično je odradio meč.

U večernjem programu, u Premier ligi, Antonio Tkalčić, koji nastupa u kategoriji do 60 kilograma, pobijedio je aktualnog prvaka Hrvatske u kategoriji do 64 kilograma te tako donio bodove Slavonija teamu. Dodajemo da je turnir uživo prenosila Sportska TV.

Ne propustite: