FOTO KOPRIVNIČKI FAŠNIK Zmajevi, pčelice i vitezovi zavladali gradom

U fašničkom veselju sudjelovala su djeca iz koprivničkih dječjih vrtića Smiješak, Tratinčica i Igra, virovskog DV Zrno, DV Vrapčić iz Drnja, DV Fijolica iz Novigrada Podravskog i mali članovi KUD-a Delovi. Uključile su se i novigradske mažoretkinje, učenici COOR Podravsko sunce, OŠ Braća Radić i OŠ Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca.

Brojni posjetitelji su s velikim oduševljenjem pratili maškare // FOTO: Marko Hanžeković

Veselo je bilo na koprivničkom trgu. Pčelice, vještice, bubamare, zmajevi, vitezovi, trolovi i dalmatineri samo su neki od likova u koje su se djevojčice i dječaci pretvorili za veliki koprivnički Fašnik.

Pridružili su im se i odrasli koji su na šaljiv i zabavan način progovorili o aktualnim temama.

Maskirana povorka krenula je od Martinovke prema centru gdje su ih dočekali znatiželjni posjetitelji. Najviše su u maskama uživali oni najmlađi.

Posebnu pažnju plijenili su učenici iz COOR Podravsko sunce iz Koprivnice koji su za tu priliku izradili velike zmajeve od kartona. Tako su napravili popularnog Bezubicu, inače omiljenog lika iz crtića kod djece.

– Željeli smo da i učenici u invalidskim kolicima mogu sudjelovati u povorci pa smo odlučili napraviti ove zmajeve. Oni su tu ideju s velikim oduševljenjem prihvatili. Trebalo nam je malo više od mjesec dana da napravimo maske, a uključeni smo u izradu billi svi. Od učenika do učitelja. – kazao je Ivica Suvalj, učitelj iz COOR Podravsko sunce.

Nakon što su se svi sudionici pjesmom i plesom predstavili publici, Cinober, Presvetli i Dudek, kao gradski vlastodršci, na trgu su presudili Fašniku, glavnom krivcu za prošlogodišnje probleme.

U fašničkom veselju sudjelovala su  djeca iz koprivničkih dječjih vrtića Smiješak, Tratinčica i Igra, virovskog DV Zrno, DV Vrapčić iz Drnja, DV Fijolica iz Novigrada Podravskog i mali članovi KUD-a Delovi. Uključile su se i novigradske mažoretkinje, učenici COOR Podravsko sunce, OŠ Braća Radić i OŠ Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca.

Spomenimo i to da se TZ Grada Koprivnice pobrinula da svi sudionici dobiju čaj i krafne.

Ne propustite: