[FOTO] ‘KREŠO KRIJESNICA’ U koprivničkom parku održana zanimljiva kampanja

Kampanja "Krešo krijesnica" pokrenuta je suradnjom zabrinutih znanstvenika i studenata Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Wollongongu (Australija) kojima je cilj spriječiti nestanak svjetlosti našeg djetinjstva.

Foto: Grad Koprivnica

U sklopu manifestacije Ljeto na Zrinskom, u ponedjeljak u večernjim satima, održala se kampanja “Krešo krijesnica”.

Sudjelovao je velik broj posjetitelja, a kampanja je održana u organizaciji GKP Komunalac i Grada Koprivnice.

Kampanja “Krešo krijesnica” pokrenuta je suradnjom zabrinutih znanstvenika i studenata Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Wollongongu (Australija) kojima je cilj spriječiti nestanak svjetlosti našeg djetinjstva.

Ova neobična suradnja zapravo je samo nastavak dosadašnje 10-godišnje suradnje znanstvenika spomenuta dva Sveučilišta, koja je ovog puta u nešto drugačijoj formi. Nakon brojnih zajedničkih projekata vezanih na štetne kukce u poljoprivredi, Krešo Krijesnica predstavlja sve kukce i organizme koje moramo očuvati.

Stoga nam je potrebna pomoć građana znanstvenika koji nam uvelike mogu pomoći u ovoj misiji da saznamo gdje svjetlost krijesnica još uvijek postoji.

Većina ljudi pamti tople ljetne večeri ukrašene mnoštvom “živih lampica”. Sjaj kao iz bajke koji je stvorila sama priroda. A da su krijesnice i dalje među nama, samo treba malo pažljivije promatrati, mogli ste se i sami uvjeriti u Gradskom parku između 21.30 i 22.30 sati kada je njihovo vrijeme za ljetni ples, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: