[FOTO] KRIŽEVCI Uskoro kreću radovi vrijedni gotovo 5 milijuna kuna

Do kraja mjeseca očekuje se početak radova, a završetak kroz šest mjeseci.

Foto: Grad Križevci

Grad Križevci je osnivač Dječjeg vrtića Križevci i vlasnik zgrade na kojoj bi ovih dana trebali početi opsežni radovi. Dječji vrtić Križevci sastoji se od dva objekta koji su izgrađeni u dvije faze – vrtić koji je izgrađen 1979. godine i jaslica sa spojnim hodnikom koji su izgrađeni 1997. godine. Oni zajedno čine jedinstvenu energetsko funkcionalnu cjelinu. Ukupna bruto površina objekta iznosi 1.702,18 m2.

U nastojanju da se gradski objekti učine energetski učinkovitima, na zgradi vrtića planiraju se sveobuhvatni građevinsko-obrtnički, strojarski i elektrotehnički zahvati, a sve kao dio energetske obnove zgrade.

Ukupna vrijednost projekta je oko 4,8 milijuna kuna, sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tako će iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije biti sufinanciranje u iznosu od 981 tisuću kuna, iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja oko 2,1 milijuna kuna, dok će razliku od oko 1,7 milijuna kuna osigurati Grad iz svojeg proračuna.

Projekt obuhvaća obnovu vanjske ovojnice zgrade u sklopu čega će se obnoviti fasada, toplinska izolacija stropova i zidova prema tavanu, izolacija i obnova ravnog krova te zamjena energetski neučinkovite vanjske stolarije ugradnjom nove ALC i PVC stolarije.

Također, zamijenit će se postojeći sustav grijanja s grijanjem preko visoko učinkovitog kondenzacijskog sustava, ugradit će se solarni kolektori za pripremu potrošne tople vode.U sklopu projekta modernizirat će se i unutrašnja rasvjeta te uvesti automatizacija mjerenja potrošnje energije zgrade i sustav daljinskog očitanja potrošnje energije i vode.

Do kraja mjeseca očekuje se početak radova, a završetak kroz šest mjeseci, stoji na internetskim stranicama Grada Križevaca.

Foto: Grad Križevci

Ne propustite: