[FOTO] KRIŽEVCI Utrka povodom Dana Grada i otvorenje Plazma sportskih igara mladih

Prije početka utrke održano je svečano otvorenje Plazma Sportskih igara mladih čije će se finalne utakmice u nogometu i u šahu održati na sam Dan grada, 24. travnja.

Foto: Grad Križevci

Brojni vrtićarci, osnovnoškolci, srednjoškolci i građani trčali su u Križevcima povodom obilježavanja Dana Grada.

Naime, Zajednica športskih udruga Križevci i Atletski klub Križevci i ove su godine organizirali Utrku ulicama grada koja je okupila brojne sudionike.

Prije početka utrke održano je svečano otvorenje Plazma Sportskih igara mladih čije će se finalne utakmice u nogometu i u šahu održati na sam Dan grada, 24. travnja.

Okupljene posjetitelje i natjecatelje pozdravila je Tihana Butorac ispred Plazma Sportskih igara mladih, potpredsjednik Zajednice športskih udruga Križevci Ivica Katavić i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel koji je igre proglasio otvorenima istaknuvši kako je grad usmjeren prema sportu kroz financiranje ovog natjecanja, ali i povećane dodjele sredstva sportskim klubovima.

U kategoriji osnovnih škola, prvo mjesto ekipno osvojila je Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, druga je bila Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci, a treće mjesto pripalo je Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec, četvrto Osnovnoj školi Grigor Vitez Sveti Ivan Žabno, a na petom mjestu bila je Osnovna škola Sidonije Rubido Erdody Gornja Rijeka.

U konkurenciji srednjih škola, prvo mjesto osvojila je Gimnazija Ivana Zakmardija Dijakovečkoga, dok je drugo mjesto osvojila Srednja gospodarska škola, a na trećem mjestu bila je Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci.

Nakon utrke vrtićaraca i osnovnoškolaca, održana je humanitarna utrka “Hodaj, trči, vozi za Maslačak” koju su podržali predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnici upravnih tijela Krešimir Brunović i Sandro Novosel koji je ujedno osvojio treće mjesto u muškoj konkurenciji.

Foto: Grad Križevci

Ne propustite: