[FOTO] KUGLAČICE MLAKE NA VRHU Koprivničanke Valentina Gal i Ana Jambrović osvojile Svjetski kup!

Nakon što su lani ostvarile veliki uspjeh osvajanjem drugog mjesta u ovom natjecanju u Zaprešiću, prije toga dvaput su bile treće, 2015. i 2016. godine, uz drugo mjesto u Ligi prvakinja, Mlakarice su ovoga puta ostvarile snove

Kuglačice riječke Mlake na vrhu svijeta // Foto: Facebook Ludwigshafen 2019

Kuglačice Mlake pobjednice su Svjetskog kupa!

Riječanke su dočekale veliki trenutak na europskoj sceni, u njemačkom Ludwigshafenu konačno su stale na vrh postolja u jednom europskom natjecanju.

Nakon što su lani ostvarile veliki uspjeh osvajanjem drugog mjesta u ovom natjecanju u Zaprešiću, prije toga dvaput su bile treće, 2015. i 2016. godine, uz drugo mjesto u Ligi prvakinja, Mlakarice su ovoga puta ostvarile snove, piše Novi list.

Nakon što im je prošle godine izmakla pobjeda u Svjetskom kupu protiv njemačke ekipe Victorije Bamberg, ove godine kuglačice Mlake izdominirale su na XXXI. po redu Svjetskom kupu te sa 6:2 i 3607:3513 u čunjevima skinule s trona Njemice.

Nakon vrhunske igre u polufinalu, jučer su sigurnom igrom krenule Marina Bašić Palković, Ana Jambrović i Valentina Gal protiv Aline Dollheimer, Corinne Kastner i Ioane Antal.

Marina Bašić Palković protiv Dollheimer igrala je na nivou, no iako je izgubila poen 1:3 i sa 568:584 u čunjevima nije bilo razloga za paniku jer Ana Jambrović s 2:2 i 612:603 protiv Kastenr upisala je poen, a isto tako odlična Valentina Gal koja je sve utakmice odigrala na visokom nivou jučer je samo potvrdila svoje odlične rezultate pa je sa 3:1 i sa 615:568 pregazila Antal.

U drugom bloku Anita Mehesez, Mirna Bosak i Milana Pavlic protiv Stefene Bach, Beate Wlodrczyk i Ines Maričić imale su već dva poena prednosti te je na njima samo bilo da potvrde svoju dominaciju, a to su i napravile.

Anita Mehesz protiv Bach sa 3:1 i 620:578 u čunjevima lagano je upisala poen na stranu Mlake, a isto tako i vrhunska Mirna Bosak koja je također sve odigrala na visokom nivou sa 3:1 i 620:585 samo je potvrdila da je ove godine Mlaka na tronu.

Jedina koja nije uspjela upisati poen je Milana Pavlic koja iako je 2 seta dobila, nije uspjela srušiti više čunjeva od Maričić pa je sa 595:572 Maričič uzela utješni poen na stranu Victorie Bamberg.

Na kraju je Mlaka zlatna, Victoria Bamberg srebna, a broncu su osvojile kuglačice KK Slovan Rosice iz Češke.

Ovaj veliki uspjeh Mlake važan je i za podravski sport. Naime, Valentina Gal i Ana Jambrović su Koprivničanke.

Foto: Facebook Ludwigshafen 2019

Ne propustite: