[FOTO] KUKURIČEK Pogledajte tko je pobjednik ovogodišnjeg dječjeg festivala

Pobjedničkom pjesmom ovogodišnjeg festivala proglašena je pjesma "Ovdje pripadam" u izvedbi Dječjeg zbora Mikrofončići iz Zagreba.

Foto: Udruga Kukurjek // Preuzeto s internetskih stranica Grada Đurđevca

Sportska dvorana đurđevačke Strukovne škole postala je pozornica za nastupe brojnih zborova.

Naime, u subotu je održan Dječji festival Kukuriček 2019., koji ove godine bilježi 17. izdanje.

Dječji festival Kukuriček održava se svake godine u organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada Đurđevca. I ove godine prijavilo se veliki broj skladbi, od kojih je odabrano 18 pjesama iz cijele Hrvatske.

Djeca su se za ovaj nastup posebno sredila, a publika je uz to uživala u njihovim sjajnim izvedbama.

Okupljenima se na početku obratio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Udruge Kukurjek Davor Jendrašić.

“Želim vam svima dobrodošlicu u Đurđevac, grad Picoka. Zahvalio bih se svim autorima, roditeljima i svim onima koji su pripremali djecu za današnje nastupe. Posebna zahvala ide našem organizacijskom timu koji su još jedne godine organizirali svima nama drag Kukuriček. Želim vam svima ugodnu zabavu večeras, a svim onim koji nastupaju želim također puno dobre zabave i sreće”, izjavio je gradonačelnik.

“Posebno se zahvaljujem učiteljima, učiteljicama, odgojiteljicama iz vrtića, roditeljima, autorima i svima koji su uložili svoje vrijeme i trud u pripremu djece i pjesama za ovogodišnji festival, te se ovom prilikom zahvaljujem i svim sponzorima”, rekao je Davor Jendrašić.

Za dobru atmosferu i zabavu pobrinuo se i voditelj programa Mladen Medak Gaga.

Pobjedničkom pjesmom ovogodišnjeg festivala proglašena je pjesma “Ovdje pripadam” u izvedbi Dječjeg zbora Mikrofončići iz Zagreba.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Maji Rogić, nagrada za najbolji aranžman Tihomiru Preradoviću, a nagrada za najbolju glazbu Gordani Evačić.

Dječji zbor Genijalci iz Zagreba osvojili su nagradu publike za pjesmu “Vukovar” dok je prema glasovima zborova prvo mjesto osvojila pjesma “Pleše sve” u izvedbi Dječjeg zbora Torretta iz Rijeke, drugo mjesto pjesma “Pusti svoje mlado srce” u izvedbi Dječjeg zbora Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca i treće mjesto “Pjesma za tebe” u izvedbi Dječjeg zbora Tratinčice iz Rijeke.

Osim zbora đurđevačke osnovne škole na ovogodišnjem Kukuričeku nastupio je i zbor Dječjeg vrtića Maslačak s pjesmom “Šaljivi klaun”, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Foto: Udruga Kukurjek // Preuzeto s internetskih stranica Grada Đurđevca

Ne propustite: