[FOTO] LIJEPE VIJESTI Druženje održano u prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce

Partneri na projektu su Osnovna škola "Antun Nemčić Gostovinski" Koprivnica, Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica, Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Podravsko sunce" Koprivnica.

Foto: Grad Koprivnica

Grad Koprivnica danas, u ponedjeljak, organizirao je aktivnost “Integrativni dan” u okviru projekta ODJEK III kojim su djeci s teškoćama u razvoju osigurani pomoćnici u nastavi.

“Integrativni dan” je dan osmišljen za prijateljstvo, druženje, igru, međusobnu podršku, povezivanje, razumijevanje i prihvaćanje različitosti.

U prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, u aktivnostima su sa svojim radionicama sudjelovale “Glazbena radionica” Osnovna škola “Antun Nemčić Gostovinski”, “Sviranje Boom Wackers” Osnovna škola “Braća Radić”, “Origami radionica” Osnovna škola “Đuro Ester” i “Grafotisak” COOR-a Podravsko sunce.

Prisutnima su se na otvorenju “Integrativnog dana” obratili ravnateljica COOR Podravsko sunce Radmila Popović i ispred Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić uz kojeg je bila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Četverogodišnji projekt Grada Koprivnice “ODJEK III – Odrastanje u jednakosti, Koprivnica” započeo je 1. kolovoza 2017. godine u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.03. “Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III”.

Projektom se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju, kojima je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

Cilj projekta je osigurati dodatnu profesionalnu potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kako bi im se u nastavi osigurala bolja obrazovna postignuća, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.342.252,00 kuna, od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 5.390.914,20 kuna, dok sredstva Grada Koprivnice iznose 951.337,80 kuna.

Partneri na projektu su Osnovna škola “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, Osnovna škola “Braća Radić” Koprivnica, Osnovna škola “Đuro Ester” Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” Koprivnica.

Djeca su uživala u zabavnim aktivnostima, zanimljivim radionicama i lijepom druženju.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: