[FOTO] LIJEPE VIJESTI Otvoreno novo dječje igralište u Koprivnici

Koprivnica trenutno ima oko 35 opremljenih dječjih igrališta koja se redovito obilaze.

Foto: Grad Koprivnica

Koprivnički mališani od danas uživaju u novom igralištu na Trgu kralja Tomislava.

Ina je prošle godine pokrenula Facebook kampanju za opremanje dječjih igrališta i parkova u Hrvatskoj, a Koprivnica je prva u od svih gradova Hrvatske dobila donaciju vrijednu 202 tisuće kuna bez PDV-a za opremanje dječjeg igrališta zbog najvećeg broja pristiglih glasova građana i velike zainteresiranosti istih za spomenutu kampanju.

Svečano otvorenje igrališta bilo je danas, u srijedu, a djeca su se odmah počela igrati i zabavljati na raznim spravama za igranja – duplim ljuljačkama, natkrivenom tornju za penjanje i spuštanje, stolici za ljuljanje na opruzi u obliku ribe, klackalicama te na heksagonalnom sustavu penjalica.

Svečanom otvorenju u ime Grada Koprivnice prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i direktor prodajne operative u sklopu Inine maloprodaje Borko Buturac.

“Zahvaljujem se Ini što smo zajedničkim snagama riješili pitanje uređenja dječjeg igrališta u jednom od najvećih stambenih blokova u našem gradu. Najviše se zahvaljujem svim građanima Taraščica, cijele Koprivnice i okolice, koji su putem Inine nagradne igre , a s nekoliko tisuća ‘lajkova’, omogućili pobjedu u tom ‘natjecanju’ i na taj način osigurali da dođemo do ovih igrala koja su postavljena na igralištu na radost svih nas. Kad vremenske prilike to dozvole, od jeseni ćemo krenuti s hortikulturnim uređenjem okoliša i na taj način zaokružiti jednu lijepu priču u srcu Koprivnice”, izjavio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Ina uvijek nastoji biti aktivni član zajednice. Posebnost Koprivnice je u tome, što je ona po mnogo čemu prva ili među prvima u Hrvatskoj pa tako i po ovoj našoj nagradnoj igri gdje su građani Koprivnice zaslužni što je ova vrlo vrijedna donacija stigla u njihov grad jer su upravo oni bili najaktivniji u Facebook kampanji. U Ini smo sretni što će djeca na najbolji mogući način iskoristiti ova nova igrala i tako nastaviti sklapati neka nova prijateljstva uz igru i druženje. Ina će i dalje u sklopu svojih kampanja tijekom godine nastojati podržati sve vidove društva, a naročito djecu”, rekao je direktor prodajne operative u sklopu Inine maloprodaje Borko Buturac.

Koprivnica trenutno ima oko 35 opremljenih dječjih igrališta koja se redovito obilaze.

Kako bi se osigurala konstantna sigurnost djece koja koriste igrališta, tamo gdje je potrebno vrši se obnova ili zamjena pojedinih igrala, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: