[FOTO] LIKOVNI NATJEČAJ HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA Šest radova koprivničkih učenika na izložbi Volontiram – mijenjam svijet

Cilj je natječaja bio potaknuti učenike na promišljanje o važnosti volontiranja i promicanju volontiranja kao nedvojbene društvene vrijednosti za zajednicu, organizaciju i same volontere, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Foto: Crveni križ Koprivnica

Na Međunarodni dan volontera, u srijedu, 5. prosinca, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu otvorena je izložba likovnih djela koja su ušla u uži krug na likovnom natječaju Hrvatskog Crvenog križa Volontiram – mijenjam svijet za učenike osnovnih i srednjih škola.

Otvaranju izložbe prisustvovali su i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, ravnateljica Adela Sočev, zaposlenici Zdravko Janković i Kristijan Kolarek te učenici i mentori čiji su radovi izloženi na izložbi.

“U uži izbor likovnog natječaja odabrani su radovi koji su se istaknuli vještinama likovnog izražavanja i originalnosti i u odnosu na analizu same teme natječaja. Prilikom odabira radova vodilo se računa o primjernosti likovnog izražaja sukladno dobi djece, ali i podudarnosti sa samom temom likovnog natječaja, odnosno porukom o volontiranju koja se željela prenijeti radom. Cilj je natječaja bio potaknuti učenike na promišljanje o važnosti volontiranja i promicanju volontiranja kao nedvojbene društvene vrijednosti za zajednicu, organizaciju i same volontere”, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Likovni natječaj Volontiram – mijenjam svijet trajao je od 15. rujna do 9. listopada, a organizirao ga je Hrvatski Crveni križ u povodu 140 godina postojanja u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Najmlađi koprivnički volonteri ostvarili su zapažen uspjeh. U kategoriji od 1. do 4. razreda osnovnih škola od 221 pristiglog rada odabrano je 15, među kojima i šest njihovih radova, i to:

Katja Zagorščak, Crveni križ pomaže djevojčici bez noge, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, 3.c, mentorica: Đurđica Pošta

Nika Jurendić, Djeca su došla u posjet starijima, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica 3.c, mentorica: Đurđica Pošta

Melani Glavnik, Pomozi, OŠ Reka, Reka, 3.razred, mentorica: Ivana Zrinjski

Laura Žganec, Pomažem starijima u donošenju namirnica, lijekova i prijelazu preko ceste, OŠ Braća Radić, Koprivnica, 3.b mentorica: Marija Petras

Anja Horvat, Djeca volonteri, OŠ braća Radić, Koprivnica, 3.c, mentorica: Edita Sinjeri Štefanek

Tin Popec, Volonteri dijele pakete, OŠ Molve, Molve, 3.razred, mentorica: Dubravka Jaković

“Čestitamo svim našim učenicima i mentorima, a sve vas pozivamo da posjetite izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti gdje radove možete pogledati do 19. prosinca”, poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.

Foto: Crveni križ Koprivnica

Ne propustite: