[FOTO] LJETNE AKTIVNOSTI Vrtićarci iz đurđevačkog ‘Maslačka’ uživaju u zanimljivim igrama

Za igre s vodom, igre prelijevanja i mjerenje volumena vode mališani pokazuju veliki interes.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Lijepo vrijeme i sunce mališane mame na igru i aktivnosti na otvorenom. Tako djeca u Dječjem vrtiću Maslačak, skupina Ježići, većinu dana provode u igri s odgojiteljicama na terasi ispred svoje sobe.

Za igre s vodom, igre prelijevanja i mjerenje volumena vode mališani pokazuju veliki interes. Zajednički radovi također pokazuju njihovu kreativnost, pa raznim tehnikama oslikavaju more, morske životinje i ribice na papiru.

Odvojili su vrijeme i za čitanje slikovnica, pa kroz razne naslove spoznaju svijet oko sebe. Iste slikovnice kasnije im pomažu u poticanju mašte i kreativnosti u likovnim radovima i simboličkoj igri.

Kukci su tema koja ih uvijek posebno zainteresira, a osobito kad su tu ponuđeni novi načini za igru kao što je bila natjecateljska igra: “vodi pauka” na vrpci. U kutiću istraživanja osim vodenih kuglica ponuđen je pijesak i školjke te brojne morske životinje čime igra postaje maštovita i zabavna.

Stolne igre ponuđene su im svakodnevno, na određenu temu koju obrađuju taj dan. Piknik u dvorištu im je posebno interesantan uz osvježavajuće voće, igre na dekicama, ali i veselje u kasnijoj igri na spravama, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Ne propustite: