[FOTO] LJETO NA ŠODERICI TE ZOVE Pred nama su fenomenalni mjeseci na podravskom moru

Ove subote predstavljen je bogat program koji bi ponovno trebao privući na desetke tisuće posjetitelja u ljetnim danima.

Predstavljanje programa Ljeta na Šoderici // Foto: Zvonimir Markač

“Ljeto na Šoderici te zove” slogan je pod kojim se odvija ova sve popularnija manifestacija na podravskom moru, i to petu godinu zaredom. Organizira je Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, u suradnji sa Županijom i Općinom Legrad.

Ove subote predstavljen je bogat program koji bi ponovno trebao privući na desetke tisuće posjetitelja u ljetnim danima.

Cijela priča već je započela Alpe – Adria Jet ski tourom koji se na Šoderici odvija od petka do nedjelje, a danas je održan i 2. Festival sportske rekreacije.

Službeno otvorenje bit će 9. lipnja kada će se održati i Festival biciklističke rekreacije.

Ponovno dolazi Kerekesh Teatar, a novost je, osim predstava, projekcija filma Ufuraj se i pukni…

Tu je i Family Day, RockLive, Beerthrone challenge, Kup Zlate Bartl, gostovanje Gruntovčana, završnica Kupa Hrvatskog ribolovnog saveza, Kup Šoderice i Country vikend.

Dario Belošević iz Aquaterra lake resorta istaknuo je kako su u početku cijele priče imali tek 6000 posjetitelja, a prošle ih je bilo čak 75.000.

– Nadamo se da ćemo ove godine dosegnuti 100.000 posjetitelja – kazao je on.

Prigodnim riječima okupljenima su se obratili i župan Darko Koren, Kristina Sočev iz županijske Turističke zajednice, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, glumci Jan i Ljubomir Kerekeš, Nenad Farkaš iz RockLivea i drugi…

Zaključak je da se od prvih dana puno napredovalo u sadržaju, infrastruktura je sve bolja i bolja, pogotovo u kampu, ljudi sve više prepoznaju rad svih sudionika, a svi žele samo jedno – da ljeto bude dugo i toplo.

Foto: Zvonimir Markač

Ne propustite: