[FOTO] LJETO U KNJIŽNICI Evo o čemu su mališani učili ovaj put

Djeca su se upoznala s cirusima, kumulusima, nimbusima i stratusima.

Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

Ljeto u đurđevačkoj knjižnici nastavilo se radionicom o meteorologiji, a vodio ju je Antonio Stanešić.

Okupilo se mnoštvo djece, svi željni znanja o vremenu i vremenskim uvjetima. U uvodnom dijelu radionice voditelj je održao predavanje o meteorologiji i instrumentima koje koriste meteorolozi. Djeca su tako upoznala barometar, termometar, anemometar, vjetrulju i higromjer ili vlagometar.

U kreativnom dijelu, izrađivali su vjetrulju i napravili tornado. Antonio Stanešić je pokazao kako mogu napraviti oblak i ukazao na to kako se hladni zrak spušta, a topli diže.

U završnom dijelu radionice pažnja je bila usmjerena na oblake. Djeca su se upoznala s cirusima, kumulusima, nimbusima i stratusima. Saznali su da iz nimbusa pada kiša, dok kumulusi imaju oblik ovčica.

Voditelj je upozorio djecu i na shelf cloud, oblak nedavno viđen i kod nas, koji izgleda zastrašujuće i ima oblik polica. Iza takvog oblaka dolazi grmljavinsko nevrijeme i puše jak vjetar.

Idući tjedan u đurđevačkoj knjižnici za mališane slijedi upoznavanje kukaca s Nikolinom Đođ, stoji na internetskim stranicama Gradske knjižnice Đurđevac.

Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

Ne propustite: