[FOTO] MALA OLIMPIJADA Učenici đurđevačkih područnih škola obilježili Hrvatski olimpijski dan

Okupljanje je bilo u Područnoj školi Čepelovac gdje je učiteljica Silvija Topolčić upoznala učenike s poviješću Olimpijskih igara te iznijela zanimljivosti o sportovima i hrvatskim sportašima koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama.

Foto: Grad Đurđevac

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim učiteljicama Majom Magdić, Silvijom Topolčić i Martinom Krajcar Baltić te učiteljem Davorom Šokecom obilježili su Hrvatski olimpijski dan.

Okupljanje je bilo u Područnoj školi Čepelovac gdje je učiteljica Silvija Topolčić upoznala učenike s poviješću Olimpijskih igara te iznijela zanimljivosti o sportovima i hrvatskim sportašima koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama. Nakon toga je slijedio sat prirode i društva tijekom kojeg su u posjet učenicima došli djelatnik HAK-a Đurđevac Pero Krešić, te djelatnik Prometne policije Marijan Domović. Poučili su učenike kako se sigurno kretati prometnicom te podijelili prigodne poklone učenicima prvog razreda. Nakon predavanja, učenici su demonstrirali naučeno o prometu te su u koloni uz policijsku pratnju došli do igrališta u Čepelovcu.

Učenici su podijeljeni u četiri skupine, a potom su imali nogometni trening na kojem su vježbali udaranje lopte glavom, dodavanje lopte u skupini, vođenje lopte uz gađanje na gol te izvođenje nogometnog out-a rukom.

Učenici prvog razreda natjecali su se u trčanju na 40 metara. Prvo mjesto osvojili su Marta Kaić iz Područne škole Sirova Katalena i Jan Zvonar iz Područne škole Mičetinac. Drugo mjesto osvojio je Dominik Žilić iz Područne škole Čepelovac, a treće mjesto Damjan Šokec iz Područne škole Budrovac.

Drugi razredi natjecali su se u disciplini četverostruke zamjene predmeta u kolutima. Prvo mjesto osvojili su Gabriela Tomašek iz Područne škole Čepelovac i Daniel Vedriš iz Područne škole Čepelovac. Drugo mjesto osvojili su Martina Žilić iz Područne škole Čepelovac i Jakov Zglavnik iz Područne škole Sirova Katalena. Treće mjesto osvojili su Petra Lebinec iz Područne škole Budrovac i Šimun Petrović iz Područne škole Mičetinac.

Treći razredi natjecali su se u brzom trčanju uz stavljanje majica na konopac. Prvo mjesto osvojili su Barbara Lovrak iz Područne škole Budrovac i Fran Zebec iz Područne škole Budrovac. Drugo mjesto osvojili su Elena Miloš iz Područne škole Mičetinac i Gabriel Gnjilac iz Područne škole Mičetinac. Treće mjesto osvojili su Andrea Baltić iz Područne škole Budrovac i Leo Šokec iz Područne škole Budrovac.

Četvrti razredi natjecali su se u trčanju na 50 metara s preprekama. Prvo mjesto osvojio je Josip Žilić iz Područne škole Čepelovac, drugo mjesto osvojio je Karlo Tomrlin iz Područne škole Čepelovac, a treće mjesto osvojio je Ivan Miloš iz Područne škole Mičetinac.

Održavanje Male olimpijade učenika područnih škola svojim su dolaskom podržali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić te Slavko Horvat, predsjednik mjesnog odbora Čepelovac.

Roditelji učenika Područne škole Čepelovac pomogli su pri organizaciji natjecanja, a Grad Đurđevac osigurao je sendviče i sokove za male olimpijce.

Izvor i foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: