[FOTO] MALA PROSLAVA Mališani u koprivničkoj knjižnici čitanjem obilježiti tri važna događaja

Iz Knjižnice i čitaonice "Fran Galović" poručuju kako je program Pričaonice za predškolce najstariji oblik poticanja čitanja od najranije dobi u Knjižnici, ali i u Koprivnici.

Foto: Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"

Koprivnička Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” u utorak je, 3. travnja, povodom Međunarodnog dana dječje knjige (2. travnja), 35. rođendana Pričaonice za djecu predškolske dobi i petog rođendana nacionalne kampanje “Čitaj mi!” priredila malu proslavu na kojoj su sudjelovali i gosti iznenađenja, mlada spisateljica Nikol Bali i koprivnička dogradonačelnica Melita Samoborec.

Događaj je upriličio i velik broj mališana pa su pomogli i voditelj Boris Kralj, autor slikovnica, te odgajateljica Branka Grudić, koja je trenutna voditeljica Pričaonica za djecu predškolske dobi u koprivničkoj Knjižnici.

Voditelji su odmah početkom Pričaonice polaznike i mališane iz Dječjeg vrtića Tratinčica, skupinu “Medenjaci”, podsjetili na važnost čitanja od najranije dobi, a u nastavku je upravo to i došlo na red. Čitale su se dvije priče, “O mački, ribi i ostalima” i “Moraš donijeti šešir”.

Nakon svake priče, uslijedio je razgovor, a u konačnici su mališani imali priliku snimiti se za lokalni radio te svima poručiti da dođu u knjižnicu i čitaju.

Svi polaznici dobili su “Čitaj mi” medalje i letke s ilustracijama slikovnica koje su im preporučili knjižničari.

Iz Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” poručuju kako je program Pričaonice za predškolce najstariji oblik poticanja čitanja od najranije dobi u Knjižnici, ali i u Koprivnici.

“Iz njega su nastale ideje za brojne druge programe koje Knjižnica provodi, a njime se njeguje kultura obiteljskog čitanja i ljubav prema knjizi. Također, nacionalna kampanja “Čitaj mi!” prva je kampanja koja promiče čitanje naglas djeci od rođenja, a osim što ima za cilj promicanje čitanja, podjednako joj je važno poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu”, stoji u priopćenju Knjižnice.

Ne propustite: