[FOTO] MALI GENIJALCI Pogledajte koji koprivnički učenici idu u Njemačku na veliko natjecanje iz robotike

Mladi robotičari natjecat će se u njemačkom gradu Hannoveru.

Predstavnici Koprivnice na europskom natjecanju RoboCup su učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski – Jakov Gregurić, Marko Kovač, Filip Petričević, Luka Cuković, Matija Bogomolec i Maksimilijan Perković. Mladi robotičari natjecat će se u njemačkom gradu Hannoveru.

“Grad Koprivnica ponosan je na svoje male genijalce, mlade robotičare koji su “izniknuli” iz projekta Robotek koji je trajao 16 mjeseci u prekograničnoj suradnji s Mađarskom. No, iako je ovaj projekt završio, on će i dalje biti financiran od strane Grada kao izvannastavna aktivnost u svim koprivničkim osnovnim školama. Ovom prilikom bih željela čestitati učenicima iza kojih je puno sati vježbanja, odricanja, učenja te njihovim mentorima bez kojih ne bi došlo do ovakvih rezultata. Isto tako čestitam ravnateljici i cijelom kolektivu koji su prepoznali ovu inicijativu, stručni kadar i učenike”, istaknula je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec jako je ponosna na svoje učenike, profesora Borisa Stonca i učiteljicu Željku Hanžek.

“Robotska radionica ide dalje zahvaljujući Gradu Koprivnici koji nam je osigurao sredstva za razrednu i predmetnu nastavu te rad dva mentora s učenicima. Zahvaljujem i profesoru Kolariću koji je napravio i poklonio školi poligone i rampe na kojima će učenici vježbati robotiku.  Inače, za put na natjecanje potrebno je osigurati 30 tisuća kuna što ćemo nadam se uz pomoć sponzora, roditelja i Grada i ostvariti”, naglasila je ona.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: