[FOTO] MALI ISTRAŽIVAČI Odgojiteljice đurđevačkih Zvončića djecu iznenadile kutkom o dinosaurima

Igra u kutu traje još uvijek, a sadržaje odgojiteljice planiraju mijenjati i nadograđivati prema interesu djece.

Djeca iz vrtićke skupine “Zvončići” đurđevačkog vrtića Maslačak često su u vrtić donosila dinosaure i igrali se njima pa su ih odgojiteljice odlučile iznenaditi novim kreativnim kutkom i aktivnostima. Djeci su približile način života i doba kada su dinosauri živjeli.

Uredile su kut dinosaura s mnoštvom različitih vrsta dinosaura, izradile su Otok dinosaura od neoblikovanog materijala, pripremile su mnoštvo društvenih igara, a uz pomoć roditelja opremile su sobu plakatima, enciklopedijama i edukativnim DVD-ovima.

U istraživanje dinosaura i igru uključili su se i dječaci i djevojčice, koje su najviše oduševile spoznajno-istraživačke aktivnosti o dinosaurima.

Znatiželjna djeca imala su mnoštvo pitanja na koja su kroz ovaj zanimljivi projekt dobila odgovore. Pitanja o tome koje su vrste dinosaura postojale, kako su izumrli, što se dogodilo, tko je još živio u to doba, koliko su bili veliki i opasni, što su jeli, bila su samo neka od njih.

Kroz ovakav oblik istraživačke aktivnosti djeca su naučila nešto i o djelovanju vulkana, lavi i ledu, i obogatila svoj rječnik nekim novim pojmovima.

Bavili su se i istraživanjem kostiju i tragova dinosaura, a kroz likovne aktivnosti oslikavali su dinosaure, njegove kosti, oblikovali plastelinom, modelirali jaja dinosaura i stopala. Za dovoljno tjelesne aktivnosti, tu su bile društvene igre i razni pokreti.

Igra u kutu traje još uvijek, a sadržaje odgojiteljice Žaklina i Ana planiraju mijenjati i nadograđivati prema interesu djece.

Foto: Dječji vrtić Maslačak

 

Ne propustite: