[FOTO] MALONOGOMETNI SPEKTAKL Pan Ljetna liga vraća se u Koprivnicu

Utakmice će se igrati u večernjim terminima, od 18 sati nadalje, pod reflektorima. Na drugu stranu igrališta dolaze i montažne tribine tako da će to biti pravi mali stadiončić. Svi preduvjeti za pravu atmosferu bit će tu...

Organizatori koprivničke Pan Ljetne lige // Foto: Luka Krušec
Organizatori koprivničke Pan Ljetne lige // Foto: Luka Krušec

Nakon nekoliko godina pauze, u Koprivnicu se vraća malonogometna Ljetna liga.

Igrat će se na terenu s umjetnom travom (nekadašnje rukometno igralište) na Gradskom stadionu. Počinje u petak, 23. lipnja, a veliko finale na rasporedu je u subotu, 8. srpnja.

Organizatori Pan Ljetne lige Koprivnica su Koprivnička udruga za rekreativni sport, Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice, Grad Koprivnica i Komunalac.

– Iza nas stoji osam godina uspješnog rada na KC ligi, organizirali smo i Kup nacija u Koprivnici, kao i Europsko prvenstvo u mininogometu u Vrsaru. Mislim da imamo i znanja i želje i snage da koprivničkoj Ljetnoj ligi vratimo stari sjaj, ali u novom ruhu – kazao je predsjednik KURS-a Tomislav Zalar.

Utakmice će se igrati u večernjim terminima, od 18 sati nadalje, pod reflektorima. Na drugu stranu igrališta dolaze i montažne tribine tako da će to biti pravi mali stadiončić. Svi preduvjeti za pravu atmosferu bit će ondje.

Na ligi smiju nastupiti svi, od rekreativaca i amatera pa sve do profesionalaca. Interes je dobar pa se može očekivati da će se za naslov natjecati od najmanje 16 pa sve do 32 ekipe. Dolazak su najavile i dvije-tri ekipe sa zagrebačkog područja koje su znale nastupiti na Zimskoj ligi.

Nagradni fond iznosi 33.000 kuna, od čega će pobjedniku ići 20.000 kuna, drugoplasiranom 8000 kuna, trećeplasiranom 4000 kuna, ačetvrtoplasiranom 1000 kuna.

Ulaz će biti besplatan sve do četvrtfinala, polufinala i finala kada će se ulaznica naplaćivati simboličnih 10 kuna. Za sve posjetitelje bit će osigurana i bogata ugostiteljska ponuda.

Prijave za ligu već su krenule danas, a zaprimat će se do 19. lipnja. Kotizacija iznosi 800 kuna. Zainteresirani se prijaviti mogu na brojeve mobitela 099/6652-351 i 099/3190-094.

– Izuzetno sam zadovoljna što nastavljamo uspješnu suradnju s dečkima iz KURS-a. KC liga je, pokazalo se, jako dobra manifestacija i uvjerena sam da će i Pan Ljetna liga biti pravi spektakl u ove ljetne dane. Ljetna liga u prijašnjim je godinama skupljala puno nogometaša i građana i očekujem da će tako biti ponovno na zadovoljstvo i udruge KURS i Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice i Grada Koprivnice. Hvala KURS-u na inicijativi da se oživi Ljetna liga. Dali su si velik trud da ulaganju u ovu umjetnu travu daju dodatni efekt – istaknula je predsjednica ZŠU Grada Koprivnice Jasmina Stričević.

I novoizabrani gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić, ne skriva oduševljenje ponovnim pokretanjem Ljetne lige u podravskoj metropoli.

– Uvjeren sam da će Ljetna liga iz godine u godinu samo rasti i da će ponovno privlačiti publiku u velikom broju kao i prije 10-15 godina, kada je utakmice gledalo i više ljudi nego Slaven Belupo – rekao je Jakšić.

Dodajmo i da za utakmice u skupini ekipa može prijaviti najviše 10 igrača, a u eliminacijskoj fazi se igrač, a mogu se još najviše dva prijaviti, nadoplaćuje s dodatnih 350 kuna. U polju igraju pet igrača plus vratar, ima akumuliranih prekršaja i igrat će se na petmetarske golove.

U skupini će utakmice trajati dvaput po 15 minuta, a u kasnijoj fazi dvaput po 20 minuta.

Skupine će se odrediti javnim izvlačenjem, a zanimljivost ovogodišnje Ljetne lige je i da će se na otvorenju igrati i revijalna utakmica između koprivničkih novinara i gradske uprave, a na finalnom danu revijalna utakmica između hrvatskih i slovenskih novinara.

Veliko finale prenosit će i Sportska televizija.

Ne propustite: