[FOTO] MEĐUNARODNI TURNIR Đurđevac po drugi puta bio domaćin u mini rukometu

Sudjelovale su 32 ekipe iz cijele Hrvatske te Bosne i Hecegovine u tri kategorije: 2007. g., 2008. g. i 2009. g., a igralo se na tri terena.

Foto: Grad Đurđevac

Ovaj vikend Rukometni klub Đurđevac organizirao je 2. Međunarodni turnir u mini rukometu Đurđevac kup 2018. Na turniru su sudjelovale 32 ekipe iz cijele Hrvatske te Bosne i Hecegovine u tri kategorije: 2007. g., 2008. g. i 2009. g, a igralo se na tri terena.

Gradonačelnik Hrvoje Janči pozdravio je okupljene te je istaknuo kako je lijepo vidjeti ovako veliki broj mladih koji se bave sportom i svima im je poželio sreću na turniru. Okupljene je u ime Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca pozdravio Rajko Gašparić.

– Čestitamo svim ekipama i zahvaljujemo im na sudjelovanju. Moramo uputiti veliko hvala svim sponzorima koji su pomogli da se ovaj turnir održi. Također se moramo zahvaliti i našem spikeru, gospodinu Robertu Rodmanu na izvrsnom vođenju turnira i izvlačenju dobitnih tomboli. Podijelili smo više od 90 nagrada: od društvenih igara preko vaučera do rešetke za roštiljanje. Na samome kraju moramo zahvaliti i roditeljima na pomoći u organizaciji i odličnom navijanju, a mora se priznati da niti gostujući roditelji, odnosno navijači nisu zaostajali za našima – rekla je predsjednica kluba Ivana Ferenčić.

Rezultati:

2007. godište i mlađe

1. RK JAMNICA PISAROVINA
2. ŽRK TRNINA KRIŽ
3. ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC

Najbolja igračica: Melani Šetek (RK Jamnica)
Najbolji strijelac: Tea Burazor (ŽRK Dubica)
Najbolji golman: Petra Močan (ŽRK Trnina Križ)

Najbolja petorka: Lucija Cizek (ŽRK Trnina Križ), Viktorija i Gabrijela Novak (ŽRK Zrinski), Veronika Vujanić i Nicole Jašarević (RK Jamnica)

2008. godište

1. ŽRK RUGVICA 1
2. RK PODRAVKA
3. RK ĐURĐEVAC CRVENI

Najbolja igračica: Lucija Horvat (ŽRK Rugvica)
Najbolji strijelac: Klara Jakupanec (RK Podravka)
Najbolji golman: Patricija Pleško (RK Đurđevac)

Najbolja petorka: Katja Gregorić (RK Podravka), Ines Nikić i Marija Komljenović (ŽRK Rugvica), Lora Popec (RK Đurđevac) i Jollin Miklušić (RK Podravka)

B finale

1. ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC
2. RK JAMNICA PISROVINA
3. ŽRK TVIN-VIROVITICA
4. RK PODRAVKA 2

2009. godište

1. ŽRK RADNIK KRIŽEVCI
2. RK ĐURĐEVAC
3. RK PODRAVKA

Najbolja igračica: Ema Horvat (ŽRK Radnik)
Najbolji strijelac: Vanesa Lengelić (RK Podravka)
Najbolji golman: Mia Šatvar (ŽRK Radnik)

Najbolja petorka: Eva Bojko i Hana Fržović (ŽRK Radnik), Ana Adžaga i Lana Ređep (RK Đurđevac), Viktorija Miklošić (RK Podravka)

Nakon remija u zaista vrlo zanimljivoj finalnoj utakmici, uslijedilo je izvođenje peteraca u kojem je ŽRK Radnik Križevci bio bolji i na kraju slavio rezultatom 7:8

Izvor: Grad Đurđevac.