[FOTO] MEDVENI DEN Brojni posjetitelji uživali u zdravim slasticama, predavanjima i zanimljivom programu

Popodnevni sati bili su rezervirani za stručna predavanja za pčelare.

Foto: Grad Đurđevac

U organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice, Klastera pčelara Podravina i Pčelarske udruge Bagrem, jučer, u subotu, na Trgu sv. Jurja održan je 16. Đurđevečki medveni den.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuvši kako Đurđevac, ali i cijela Podravina ima veliki broj pčelara koji okupljeni u klaster kroz zajednički nastup lakše plasiraju svoje proizvode na tržište.

Na početku programa okupljene je pozdravio i predsjednik Pčelarske udruge Bagrem Mario Rogoz, zamjenik župana Darko Sobota i gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Osim klastera tu je i naša oznaka Kvaliteta Podravine koja okuplja proizvođače kroz zajednički brend Podravinoteke. Mislim da ćemo svi uživati u proizvodima koji se ovdje prezentiraju, želim se zahvaliti i čestitati svima koji su sudjelovali u organizaciji. Stvarno je bitno promovirati domaće proizvode i domaću proizvodnju. Sve više i više ima uvoznih stvari koje ne odgovaraju kvalitetom i svim drugim”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i proglasio Medvene dane otvorenima.

Prijateljski ugođaj i lijepo vrijeme okupilo je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajni dio manifestacije gdje je više od 35 izlagača predstavilo svoje pčelarske proizvode, kolače i rukotvorine.

Posebnost ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bilo je izlaganje inozemnih gostiju iz Slovenije i Mađarske te gastro kutak gdje su građani mogli uživati u medenom doručku. Za medeni doručak pobrinuli su se učenici Strukovne škole Đurđevac.

U bogatom programu nastupili su Dječji vrtić Maslačak Đurđevac, Dječji vrtić Pčelica Molve, Dječji vrtić Zrno Virje, Dječji vrtić Bubamara Kalinovac, Dječji vrtić Fijolica Novigrad Podravski, Dječji vrtić Bregunica Novo Virje i Osnovna škola Đurđevac.

U sklopu Medvenog dena prikazana je i izložba muzejskog pčelarskog pribora, te je prezentirano medonosno bilje i drveće. Održana je i svečana dodjela priznanja pčelarima. Zlatnim šampionom izložbe proglašen je kestenov med Tatjane Hapavel iz Virja, a ostala priznanja možete pogledati klikom na ovaj link.

Nakon prigodnih programa održan je izbor za Naj pčelicu. Priznanje za namedeniju pčelicu dobila je Ena Filipović, za onu najslađu dobila je Tena Kovač, a titula Naj pčelice otišla je u ruke Ecije Rumek.

Grad Đurđevac je u sklopu manifestacije još jednom predstavio projekt Podravinoteke preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine.

Popodnevni sati bili su rezervirani za stručna predavanja za pčelare. Tako su stručnjaci u svom području održali predavanja o kvaliteti i ocjenjivanju kvalitete meda i ostalih proizvoda, o suvremenim tehnološkim mjerama uzgoja pčela, o poslovnom udruživanju pčelara, brendiranju proizvoda te o plasiranju proizvoda na tržište, a poslušati su ih mogli svi zainteresirani.

Izvor i foto: Grad Đurđevac

 

Ne propustite: