[FOTO] MODEL U USPONU Dominik Sporiš: Nisam imao pojma da idem na snimanje za Vogue. Mislio sam da me zezaju

Njegova priča započela je sasvim slučajno, kada ga je prije četiri godine vlasnik jedne modne agencije zamijetio na Facebooku i rekao mu da ima velik potencijal u svijetu mode. Otkrio je kako dogovara poslove, koje kvalitete osoba mora imati da bi se bavila modelingom te kako je došlo do objave njegove fotografije u Vogueu. Progovorio je i o onoj tamnijoj strani svoga posla, problemima s ovisnošću i poremećajima u prehrani, a doznali smo i zašto uskoro napušta Lijepu Našu.

Dominik Sporiš // Foto: Srećko Rundić

Dominik Sporiš iz Kumrovca već se četiri godine bavi modelingom i upravo je postao prvi Zagorec čija je fotografija objavljena u siječanjskom izdanju “Voguea”, najutjecajnijeg modnog časopisa na svijetu. Njegova priča započela je sasvim slučajno, kada ga je prije četiri godine vlasnik jedne modne agencije zamijetio na Facebooku i rekao mu da ima velik potencijal u svijetu mode. U intervjuu za Zagorje International otkrio je kako dogovara poslove, koje kvalitete osoba mora imati da bi se bavila modelingom te kako je došlo do objave njegove fotografije u “Vogueu”. Progovorio je i o onoj tamnijoj strani svoga posla, problemima s ovisnošću i poremećajima u prehrani, a doznali smo i zašto uskoro napušta Lijepu Našu.

Iako ste rođeni u Zagrebu, svoje ste djetinjstvo proveli u Hrvatskom zagorju…
Tako je. Rođen sam u Zagrebu, gdje sam proveo prve godine života, no, moji su roditelji ipak odlučili da odrastam u, kako ja kažem, idiličnom krajoliku na selu, Kumrovcu, odakle mi potječe otac. Neizmjerno sam zahvalan što su me odgajali na selu, u prirodi, u jednoj zdravoj atmosferi i prenijeli mi životne vrijednosti rada i poštovanja. Tu sam proveo najveći dio života, od vrtića do osnovne škole. Srednjoškolsko obrazovanje stekao sam u Oroslavju, smjer opća gimnazija. Nakon srednje, odlazim u Zagreb na studij međunarodnih odnosa – diplomacije, gdje završavam preddiplomski. Trenutno je moje vrijeme posvećeno fakultetu, diplomskome radu, čitanju iscrpne literature…

Koji su vaši dosadašnji najveći uspjesi?
U ovo malo godina, došlo je do mnogobrojnih suradnji. Bio sam u agenciji Talia Model, poznate modne agentice Tihane Harapin Zalepugin, koja mi je pomogla da se naučim nositi sa svim situacijama u modelingu. Zvale su me i mnoge druge agencije, što iz Hrvatske, Slovenije, Italije, ali trenutno sam freelancer. Smatram da mi je tako najlakše i najisplativije, za sada.

FOTO: Đorđe Tomić/Belgrade Fashion Week

Izašao sam u brojnim magazinima, Harper’s Bazaar, Grazia, Diva, Hello Magazine, Pufnica Magazine… Zaštitno sam lice švicarsko – srpske modne kuće Sisters Code, nosim revije na Beogradskom tjednu mode, modni sam insider FashionMag42 magazina, te najnovije – postao sam ambasador švicarsko – indijskog brenda Bombay Birds iz Züricha…

Cijeli intervju pročitajte na portalu Zagorje International.

Ne propustite: