FOTO Modni prozor: Kako pronaći savršenu zamjenu za traperice

'Budući da moj stil naginje ka vintageu nastojim pronaći hlače koje odgovaraju tom stilu, ali i figuri, te naravno da su udobne i elegantne'.

Foto: Marta Pleško

Sigurno vam se dogodi s vremena na vrijeme da vam dosade traperice i poželite promjenu, no muku mučite s pronalaskom savršenih hlača za vašu figuru. U ovom postu odlučila sam s vama podijeliti svoja iskustva u pronalasku savršenih hlača te favorite koje nosim radije nego traperice.

Budući da moj stil naginje ka vintageu nastojim pronaći hlače koje odgovaraju tom stilu, ali i figuri, te naravno da su udobne i elegantne.

1. Hlače pod brojem jedan pronašla sam prošlog proljeća u svom omiljenom second hand shopu u Zadru. Visoki struk i ravne nogavice idealni su za moju “malenkost”, a pri tome  mislim na svoju visinu jer će nogavica ravnog kroja produljiti figuru, a visok struk pri tome samo pomaže. Prugasti uzorak i mašna na pasici upravo su ono što hlače čini posebnima. Uz košulju i štiklu savršene su za otmjenu poslovnu kombinaciju.

2. Pod brojem dva predstavljam vam dvoje hlače vrlo sličnog kroja, u crnoj i maslinastoj boji. Ove hlače s nogavicama ¾ duljine, uske i s rezanim džepićima na stražnjem dijelu obožavam nositi svakodnevno. Izgledaju savršeno bilo na cipelu s visokom petom, bilo na balerinku ili oxfordice. Dakle, možete ih nositi u svakodnevnim casual kombinacijama, na posao ili u izlaske.

3. Za malo hrabrije tu su moje omiljene pepito hlače poluvisokog struka. S ovim hlačama možete biti sigurne da ćete biti primijećene i drugačije od drugih. Elegantne, posebne i vintage – nosive su u svakoj kombinaciji, ako ih dobro uskladite s ostatkom “ekipe”.

Foto: Marta Pleško

4. Na posljednjem mjestu, ali ne i manje vrijedne, nalaze se jedne traperice. Da, traperice. Ali ne bilo kakve. Vintage je to model dobrih, starih i nadasve kvalitetnih levisica. Ovaj “boyfriend” kroj obožavam nositi na salonke i retro košulje, te ih podići dobrom torbom ili zanimljivim nakitom. O udobnosti vam ne moram ni pričati.

Nadam se da sam vam dala ideje za one dane kada vam se traperice čine preobičnim i dosadnim odabirom. I na kraju, odaberite hlače koje vam najbolje pristaju i prilagodite ih sebi i svom stilu, jer kako jednom reče Coco: “Moda je prolazna, stil je vječan”.

Powered by Audreysdream

 

Ne propustite: