[FOTO] NADA U BOLJE SUTRA Ovi su mališani osvojili nagrade na natječaju Moja županija bez korupcije

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije održalo je dodjelu nagrada za natječaj "Moja županija bez korupcije". Poznato je da je korupcija jedan od najčešćih načina zloporabe pozicije, a u sudionike natječaja svijest o antikorupciji usađuje se od najranije adekvatne dobi.

Foto: Kckzz

U sklopu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, u ponedjeljak 11. prosinca,  u prostorijama Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održano je svečano uručivanje nagrada i zahvalnica za sudjelovanje na kreativnom natječaju Moja županija bez korupcije.

Riječ je o kreativnom natječaju koji se provodio s ciljem podizanja svijesti o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju, a svi učenici osnovnih i srednjih škola na području županije mogli su predati svoje likovne ili literarne i video uratke.

Šezdesetak pristiglih  radova na kreativni natječaj „Moja županija bez korupcije“ razmotrilo je Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije te odabralo najbolje koji su nagrađeni u sedam kategorija.

Događaju je ispred Grada Koprivnice prisustvovao Mišel Jakšić, gradonačelnik.

– Zahvalio bih prvenstveno onima koji su najvažniji da imamo interes za ovu akciju, a to su naše mentorice i mentori. Naravno čestitam i svima izabranima koji su iskazali volju, koji su iskazali srce i opremili ovu našu knjižnicu sa svojim radovima te su probudili jednu nadu da možemo postati bolje, razumnije, racionalnije i poštenije društvo. Upravo se u vama najmanjima, u našim profesoricama i profesorima krije budućnost ove zemlje, jer obrazovanje je nešto što može stvarati temelje jedne moderne, razvijene, progresivne, ali prije svega antikoruptivne zemlje. – rekao je Gradonačelnik te dodao da sve dok ima ovakvog interesa i volje, da ima šanse da i u ovaj zemlji se pobijedi korupcija koje danas  na žalost ima u svim porama ovoga društva i zbog koje se prestalo vjerovati u svaku instituciju koja bi u ovoj zemlji trebala biti ozbiljna.

Nagrade su dobitnicima uručili Jadranka Lakuš, predsjednica Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije, Željko Pintar, predsjednik Županijske skupštine i  Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

 

DOBITNICI NAGRADA:

 

1. ZA LIKOVNI RAD:

EMA DOSKOČIL 
OŠ „Ljudevita Modeca“ 2.b razred, Križevci
Mentor: Suzana Balić
Naziv rada: Život je ljepši bez korupcije

2. ZA LITERARNI RAD:

TEO HANŽEKOVIĆ
4.c razred, OŠ „Braće Radić“, Koprivnica
 Mentor: Vesnica Mlinarić
Naziv rada: Najljepši dar

3. ZA NAJKREATIVNIJI RAD (likovni):

LEDA IGRIĆ, MARKO PAVLIC I MIRJAM DOLENEC
2.c razred, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“,  Koprivnica 
Mentor: Đurđica Pošta
Naziv rada: Hobotnica=korupcija

DRUGA SKUPINA: učenici osnovne škole od petog do osmog razreda

1. ZA LIKOVNI RAD:

SARA BEDNAIĆ
8.b razred, OŠ „Koprivnički Bregi“
Mentor: Ivana Devčić Rakijašić
Naziv rada: Reci „NE“ korupciji

2. ZA LITERARNI RAD:

SEBASTIJAN STANČIN
6.a razred, OŠ „Andrije Palmovića“ Rasinja
Mentor: Marina Kovaček
Naziv rada: Korupcija

3. ZA NAJKREATIVNIJI RAD (video):

DAVID HUMEK 
7.b razred, OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski
Mentor: Božica Ruk
Naziv rada: Korupcija

TREĆA SKUPINA: učenici srednje škole

1. ZA LIKOVNI RAD:

SABRINA IVANČAN 
1. i razred, Srednja škola Koprivnica
Mentor: Sanja Rabadžija
Naziv rada: Moja županija bez korupcije

Izvor: Grad Koprivnica

Ne propustite: