[FOTO] ‘NAGRADA KRIŽEVACA 2019.’ Evo tko su pobjednici u pojedinim kategorijama

Utrka je okupila najbolje motocikliste iz Hrvatske i okolnih zemalja i brojne gledatelje koji su uživali u utrci.

Foto: Grad Križevci

U nedjelju se u Križevcima održala motociklistička utrka “Nagrada Križevaca 2019”, a tradicionalno se utrka vozi ulicama Križevaca.

Utrka je okupila najbolje motocikliste iz Hrvatske i okolnih zemalja i brojne gledatelje koji su uživali u utrci.

Prisutnima su se na otvorenju obratili predsjednik MK i AMK Križevci Dragutin Srečec, predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Mato Devčić, saborski zastupnik Branko Hrg, župan Darko Koren, gradonačelnik Mario Rajn i predstavnik Hrvatskog autokluba Igor Šiško.

Na svečanosti otvaranja sudjelovale su Križevačke mažoretkinje, Križevačka djevojačka straža, Puhački orkestar i motociklisti, a nakon toga počele su utrke po klasama.

Ove godine vozili su brzinci, skuteri i oldtimeri.

Od brzinaca prvi je bio Davor Buntak iz MK Križevci u klasi 125 SP, Ivan Višak iz MK Križevci u klasi 600 SST te Dario Horvat iz 1. HMK Zagreb u klasi 1000 SST.

U klasi skutera 50 najbrži je bio Luka Sadrić iz MK Iron Ghosts, dok su članovi MK Križevci, Valentin Knapić i Vilim Babić, zauzeli druga dva mjesta na postolju.

U klasi No Limit pobijedio je Danijel Koprić iz MK Križevci, a drugo i treće mjesto pripalo je vozačima istog kluba, Ivanu Filipašiću i Matiji Horvatu.

U klasi Open najbrži je bio Marko Gereš iz MCK Jaska, a i u ovoj klasi su drugo i treće mjesto osvojili vozači MK Križevci Ivica Muli i Ivan Bubalo.

Kod oldtimera, također su vrlo uspješni bili domaćini Matej Jurenec, Andrija Rončević i Karlo Borko.

Pokrovitelji ovogodišnje utrke bili su Hrvatski Sabor, Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci, a utrci je uz brojne goste prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović.

Kao i svake godine, ulaznica je bila i prilika da gledatelji sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj je električni romobil dobio Milan Meler iz Suhopolja, a podijeljene su i ostale nagrade Hrvatskog autokluba, stoji na internetskim stranicama Grada Križevaca.

Foto: Grad Križevci

Ne propustite: