[FOTO] NAGRADA ZA MLAĐE UZRASTE Karatisti čakovečkog Globusa trenirali s reprezentacijom

"Ovo je velika stvar i za klub, ali i za naše mlade kategorije, učenike, kadete i juniore."

Foto: Tomica Jakopec

U sklopu 10-dnevnih priprema u Varaždinu, uoči odlaska na Europsko prvenstvu u karateu, seniorska karate reprezentacija Hrvatske odradila je trening s mladim kategorijama Karate kluba Globus.

Čakovečki karatisti odradili su trening s devetero boraca koje je predvodio izbornik Esad Garibović. Branitelji bronce s posljednje smotre najboljih starog kontinenta u srijedu, 2. svibnja 2018., posjetili su čakovečke karatiste u njihovoj matičnoj dvorani, 1. OŠ u Čakovcu.

Kako je objasnio predsjednik Karate kluba Globus Mladen Vizinger, čast zbog mogućnosti zajedničkog treniranja i kasnijeg posjeta pripala im je zbog odličnih rezultata na posljednjem državnom prvenstvu za mlađe kategorije. Naime, čakovečki karatisti osvojili su šest prvih mjesta i tome pridodali jedno srebro i tri bronce.

– Trening i posjet naših seniorskih reprezentativaca veliki je podstrek za daljnji marljivi rad naših članova. Oni su njima uzor i prenijeli su im dragocjeno iskustvo koje mogu iskoristiti na brojnim natjecanjima – rekao je Vizinger.

Govoreći o tome kako je posjet bio više od treninga, jer je uključivao i davanje savjeta te brojne razgovore, izbornik i reprezentativci mladim čakovečkim karatistitma objasnili su čemu moraju težiti i kako to na sportskom planu ostvariti.

– Ovo je velika stvar i za klub, ali i za naše mlade kategorije, učenike, kadete i juniore – istaknuo je.

Zadovoljni su bili i najbolji hrvatski reprezentativci kojima je takav način rada dobar odmak od svakodnevne naporne rutine. Uz Globusovce seniorsku karate reprezentaciju dočekao je i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je pritom izrazio zahvalnost za ovakav vid suradnje, kao i nadu da će jednog dana netko od mladih čakovečkih boraca braniti nacionalne boje na velikim natjecanjima.

Ne propustite: