[FOTO] NAJMODERNIJA OPREMA U KOPRIVNICI Osobe s oštećenjima vida i sluha odsad će moći pratiti kino projekcije i kazališne predstave

Koprivnica jako puno ulaže u svoje obrazovne programe, kao i programe koji se tiču solidarnosti i inkluzije u društvo svih onih skupina koje najčešće nemaju jednake uvjete za rast i razvoj od malih nogu i zbog toga smo jako jako ponosni – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Foto: Grad Koprivnica

Na Festivalu prava djece koji se u Koprivnici održava treću godinu zaredom sudjelovalo je oko 700 učenika osnovnih i srednjih škola. Udruga Alternator glavni je organizator Festivala. Riječ je o potpuno inkluzivnoj i najposjećenijoj manifestaciji za djecu i mlade na nacionalnoj razini. Prema podacima prošle godine festivalske programske aktivnosti pratilo je 9200 posjetitelja.

Ove godine, u suradnji s partnerom Festivala, tvrtkom DM – drogerimarkt, osigurana su tri seta opreme za praćenje audio-vizualnih i izvedbenih sadržaja za osobe s oštećenjem vida (audio-deskripcije), a jedan set ostat će u gradu Koprivnici.

Odlučili smo ih dati na raspolaganje gradovima koji su najaktivniji prema našoj procjeni u području rada s djecom i mladima, a to su Koprivnica, Rijeka i Osijek – objasnili su organizatori.

Prikazane su ukupno četiri projekcije, od kojih su na tri sudjelovali osnovci, a na četvrtoj – posljednjoj učenici Srednje škole Koprivnica. Upravo posljednju projekciju posjetili su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Koprivnica jako puno ulaže u svoje obrazovne programe, kao i programe koji se tiču solidarnosti i inkluzije u društvo svih onih skupina koje najčešće nemaju jednake uvjete za rast i razvoj od malih nogu i zbog toga smo jako jako ponosni – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Organizatori su napomenuli kako je Festival već iznimno uspješno surađivao s umjetničkom organizacijom Ludens Teatar, te će prva kulturna aktivnost (nakon filmske projekcije u okviru Festivala), prilagođena za slijepe i slabovidne osobe biti ovogodišnja kazališna produkcija Ludens Teatra. Svečana premijera je predviđena za 11. studenog, a prva repertoarna izvedba koja će biti 12. studenog u Kopirvnici imat će audio-deskripcije za slijepe i slabovidne.

Tako će drugi grad, nakon Zagreba, koji će osigurati audio-deskripciju jedne kazališne predstave u Republici Hrvatskoj bit će Koprivnica.

Izvor: Grad Koprivnica