[FOTO] NAPREDUJE SE Pogledajte kako teku radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Đurđevcu

Predviđeni rok završetka radova je početak jeseni 2019. Tada se očekuje da zgrada bude u potpunosti završena, opremljena i spremna za to da u nju uđu prvi stanari.

Foto: Grad Đurđevac

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči u ponedjeljak je u društvu Krešimira Habijaneca, direktora Bistre i Ivanom Juričićem, voditeljom projekta, obišao radove na zgradi.

U Poduzetničkom inkubatoru bit će smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja, ali i postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske i administrativne usluge i edukacije.

Prošli tjedan završeni su radovi na izradi i na postavi oplate armature i završena je stropna ploča drugog kata Poduzetničkog inkubatora. Ovaj tjedan je izvedena oplata i armature armirano betonske nadozida na krovištu objekta i planira se izgraditi kotlovnica na krovu objekta. Prizemlju zgrade izvode se instalaterski radovi, paralelno s izvođenjem radova na krovištu.

“Iznimno sam zadovoljan dosadašnjom dinamikom radova i lijepim vremenom koje je za sada na našoj strani, a mislim da su i građani zadovoljni te se svaki tjedan iznenade napretkom radova. Predviđeno je preko 10 milijuna kuna za infrastrukturu, to će dodatno pokrenuti pozitivan trend koji se osjeti u gospodarstvu u Đurđevcu. Poduzetnici će si ovako sami stvarati nova radna mjesta te samim time bolje uvjete u gradu. Želja nam je da ovaj projekt potpomogne osnivanju novih poduzeća u našemu gradu. Vanjske konture zgrade su gotove i možemo si već sada predočiti kako će zgrada izgledati. Mislim da se svi slažu da će ova zgrada bit će to još jedan dodatak Đurđevcu kojim se mijenja vizura grada i to u modernom, urbanom smjeru”, istaknuo je Hrvoje Janči.

“Zgrada ima futuristički dizajn, visoka je oko 12 metara, radi se o prizemlju i dvije etaže. Na površini od 750 četvornih metara predviđeno je 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika. Zaista imamo dobru dinamiku radova i iznimno smo zadovoljni napretkom, radimo svaku subotu i vjerujem da ćemo završiti zgradu u roku”, zaključio je direktor Bistre, Krešimir Habijanec.

Predviđeni rok završetka radova je početak jeseni 2019. – tada se očekuje da zgrada bude u potpunosti završena, opremljena i spremna za to da u nju uđu prvi stanari.

Foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: