[FOTO] NATJEČAJ HRVATSKOG SABORA KULTURE Đurđevačka udruga Peski-Art dobila priznanje za najuspješniju likovnu udrugu

Naime, u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u nedjelju je održana manifestacija "Razglednica 8" Hrvatskog sabora kulture.

Izvor fotografije: Udruga Peski-Art Đurđevac // Facebook

Udruga “Peski-Art Đurđevac” za svoj rad dobila je veliko priznanje i vjetar u leđa za daljnje stvaralaštvo.

Naime, u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u nedjelju je održana manifestacija “Razglednica 8” Hrvatskog sabora kulture.

Radi se o smotri najboljeg stvaralaštva kulturnog amaterizma Republike Hrvatske u 2018. godini.

U bogatom programu u Lisinskom predstavila se i udruga “Peski-Art Đurđevac” kao najuspješnija likovna udruga u natječaju Hrvatskog sabora kulture.

Udruga se predstavila video uratkom kojim je prezentiran rad udruge i kulturne vrijednosti Grada Đurđevca nakon čega je predsjednik udruge Franjo Mihočka preuzeo priznanje za sudjelovanje i rad udruge.

Posjetitelji su nakon toga u predvorju dvorane mogli razgledati izložbu izabranih likovnih radova članova za 34. susrete likovnih stvaratelja u Slavonskom Brodu gdje je udruga i dobila ovo prestižno priznanje.

Izloženi su radovi članova Zdravka Šabarića, Mirka Markešića, Marijana Štimca, Ivane Hadžija i Franje Mihočke, a izložen je i rad članice Sanje Benko koja je 2018. dobila prestižno priznanje za najbolje likovno djelo crtačke tehnike.

Nakon završetka priredbe u predvorju Velike dvorane organizirana je i predaja dijamantne diplome Hrvatskoga sabora kulture za dugogodišnji rad u kulturnom amaterizmu članici udruge Snježani Božić.

“Razglednica 8” održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Izvor fotografija: Udruga Peski-Art Đurđevac // Facebook

Ne propustite: