FOTO NATJEČAJ Pokažite fotografijom koliko volite svoju županiju

Cilj natječaja je potaknuti mlade umjetnike, fotografe amatere, da sami primjećuju zanimljivosti i ljepotu svojih županija koje također nude i zanimljive sadržaje.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com
Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U ponedjeljak u 18 sati kreće četvrti krug foto natječaja pod nazivom “Volim svoju županiju”.

U prve dvije godine na natječaj je pristiglo oko 600 radova, a lani njih čak 2835. Oni koji žele sudjelovati na natječaj mogu to napraviti klikom na link: https://www.volimzup.hr/ gdje mogu prijaviti do tri fotografije po autoru.

Natječaj je otvoren do 22. travnja.

Nagrade se, kao i prethodnih godina, dodjeljuju u dvije kategorije – najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija i najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova.

Za one najbolje, osigurane su i odlične nagrade – u obje kategorije autori čije fotografije budu na prvom mjestu osvojit će GoPro Hero7 Silver digitalnu kameru, a drugo mjesto u kategoriji prema ocjeni žirija osvaja GoPro Hero7 White sportsku digitalnu kameru.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija nalazi se profesionalna fotografkinja Mare Milin koja se u fotografiju zaljubila još u studentskim danima i ne odvaja se od fotoaparata – njome će se, kaže, “baviti dok je u njoj duha i daha”.

 

Ostali članovi žirija su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Uvjet ovog natječaja je da su fotografije snimljene isključivo na području Hrvatske, a tema autorima fotografije omogućuje slobodu i kreativnost.

Cilj natječaja je potaknuti mlade umjetnike, fotografe amatere, da sami primjećuju zanimljivosti i ljepotu svojih županija koje također nude i zanimljive sadržaje.

Najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija prezentirane su u obliku putujuće izložbe koja je samo u prošloj godini prošla 1081 kilometar Hrvatske – od Osijeka, Virovitice, Zagreba, Koprivnice, Rijeke, Šibenika, Zadra, sve do Dubrovnika.

Prošlogodišnje pobjedničke fotografije možete pogledati OVDJE.

Ne propustite: