[FOTO] NATJECANJE Čak 725 karatista okupilo se iz raznih dijelova svijeta na turniru u Međimurju

U dvorani Osnovne škole u Maloj Subotici na 14. Međunarodnom karate turniru Cro Cup 2019. okupilo se čak 725 mladih karatista iz raznih dijelova svijeta - Ukrajine, Austrije, Crne Gore, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Foto: Međimurska županija

U dvorani Osnovne škole u Maloj Subotici na 14. Međunarodnom karate turniru Cro Cup 2019. okupilo se čak 725 mladih karatista iz raznih dijelova svijeta – Ukrajine, Austrije, Crne Gore, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Turnir je nastao u organizaciji Karate kluba Globus Čakovec i Karate kluba Mala Subotica, a podržale su ga i Općina Mala Subotica i Međimurska županija.

Sandra Herman, zamjenica župana otvorila je natjecanje.

“Dragi gosti, želim vam dobrodošlicu u naše površinom malo, no po sportskim rezultatima veliko Međimurje. Svim natjecateljima želim uspješan nastup, ali i da se ovdje ugodno osjećate te da nam se ponovno vratite jer mi ćemo, sasvim sigurno, biti dobri domaćini”, zaključila je Sandra Herman.

Nekoliko riječi podrške uoči otvorenja mladim su natjecateljima uputili i Valentino Škvorc, načelnik općine Mala Subotica te Darko Novak, predsjednik Karate kluba Mala Subotica koji smatra da Međimurje postaje sve značajnija lokacija na karti ovog borilačkog sporta.

“Imamo iskustva u organizaciji turnira, no moram priznati da ovakav odaziv još nismo imali. Smatram da je to odlična promocija naše sredine, ali i potvrda da se karate u Međimurju sve snažnije razvija”, zaključio je Novak i dodao kako je mladim članovima kluba ovaj turnir posljednja provjera prije državnog prvenstva koje će biti održano u Ivankovu.

Važan turnir nije propustio ni predsjednik Saveza borilačkih sportova Međimurske županije, Adriano Marciuš.

Za zagrijavanje atmosfere prije početka natjecanja pobrinuo se školski bend “Poetikon” Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec pod vodstvom profesora Damira Rodigera.

S ispunjenih tribina natjecatelje je bodrila brojna publika. Za medalje i pehare natjecali su se svi uzrasti, od cicibana do seniora.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ne propustite: