[FOTO] NATJECANJE Nina Varga i Goran Šustek pobjednici ovogodišnjeg Lino višebojca

U sezoni 2018./2019., u sportskim natjecanjima Lino višebojca sudjelovalo je čak 10.000 osnovnoškolaca.

Foto: Robert Valai

Sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica je danas, u subotu, održano finale 13. sezone Lino višebojca.

U finalu su sudjelovala 24 najbolja višebojca iz 12 osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Finalisti su svoje snage odmjerili u nogometu, košarci, atletici, rukometu, a pobjedu su ove godine odnijeli Nina Varga iz Donje Dubrave i Goran Šustek iz Zagreba.

Finalna natjecanja, prigodnim su govorima otvorili članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina i glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

Članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina obratila se okupljenima.

“U ovih 13 godina, u okviru najvećeg učeničkog sportsko-zabavnog projekta, okupili smo više od 300.000 djece iz tristotinjak škola diljem Hrvatske te ga prenijeli djeci i izvan granica Lijepe naše. Iako se radi o sportu i natjecanju, poruka je uvijek ista; važno je sudjelovati!”, poručila je.

Dvoranu su ispunjavali odjeci glasnih navijača koji su neumorno svoje natjecatelje bordili s tribina.

Za još polju atmosferu pobrinuli su se Tara Thaler i Dino Jelusić, ovogodišnji pobjednici showa Zvijezde pjevaju.

Tara i Dino su prvi puta bili na Lino višebojcu, a nisu krili oduševljenje zbog sudjelovanja.

“Prvi sam puta na Lino višebojcu, očekivao sam natjecanje i mnoštvo djece, ali ovakvu nabijenost emocijama nisam mogao zamisliti. Sportski duh, navijanje, podrška s tribina su fenomenalni i drago mi je vidjeti djecu da se i dalje bave sportom”, izjavio je Dino.

“Projekti poput Lino višebojca zaista mnogo znače za djecu, to se vidjelo na njima. Pod budnim okom poznatih sportaša imali su priliku pokazati što znaju i ovo će im sigurno ostati uspomena za cijeli život”, rekla je Tara.

Male sportaše svojim su dolaskom podržali i poznati sportaši Zlatko Horvat, rukometaš PPD Zagreba i reprezentativac Hrvatske, Roko Prkačin, košarkaš Cibone i reprezentativac Hrvatske, Enes Garibović, najbolji hrvatski karataš, Ana Konjuh, jedna od najboljih hrvatskih tenisačica i Magdalena Ećimović i Korina Karlovčan, rukometašice RK Podravka Vegete i reprezentativke Hrvatske.

U sezoni 2018./2019., u sportskim natjecanjima Lino višebojca sudjelovalo je čak 10.000 osnovnoškolaca.

Lino višebojac zasigurno je najdugovječniji sportsko-zabavni projekt namijenjen osnovnoškolcima, a njegov osnovni cilj je poticanje školskog sporta, razvijanje zdravih navika te poticanje kulturnog stvaralaštva.

Foto: Robert Valai

Ne propustite: