[FOTO] NEMA VIŠE DIVLJANJA U Đurđevcu se radi kružni tok

Nakon izgradnje kružnog toka očekuje se da će se smanjiti brzina prometovanja u Ulici Antuna Radića i Grkinskoj ulici, ali i da će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz Ulice Matije Gupca.

Foto: Grad Đurđevac

Radovi u Đurđevcu su punom jeku. Ovog tjedna počela je izgradnja novog kružnog toka na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića.

Trenutno su u tijeku pripremni radovi i radovi na uklanjanju postojećeg asfalta na raskrižju, a radove je obišao gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

Gradonačelnik Janči pojasnio je zašto je ovakvo rješenje nužno.

„S obzirom na to da je na ovom području već bilo nekoliko težih prometnih nesreća na ovom raskrižju zbilja je bio potreban kružni tok jer općenito postoji problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu. Kružni tok će se izgraditi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa“, izjavio je Hrvoje Janči i naglasio kako je zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

Nakon izgradnje kružnog toka očekuje se da će se smanjiti brzina prometovanja u Ulici Antuna Radića i Grkinskoj ulici, ali i da će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz Ulice Matije Gupca.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,3 milijuna kuna, a financirat će ih Županijska uprava za ceste, MUP i Grad Đurđevac.

Paralelno s radovima na kružnom toku traju i radovi u Ulici Matije Gupca gdje HEP postavlja nove betonske bandere, a kad se spoje na mrežu uklonit će se stare drvene bandere.

Obilazni pravci kojima bi se zaobišla lokacija zahvata bit će Ulicom Miroslava Krleže prema trgovačkom centru KTC iz smjera Grkina i Novoga Virja. Obilazni pravac za vozila koja dolaze iz smjera Severovci bit će Grkinskom ulicom prema Ulici Miroslava Krleže i dalje prema trgovačkom centru KTC.

Mještani naselja Kalinovac i Ferdinandovac bit će usmjereni istim obilaznim pravcem kao i vozila iz smjera Severovci. Za teretna vozila obilazni pravci također će biti isti.

Vozila iz smjera centra koja dolaze Ulicom Antuna Radića bit će preusmjerena na ulicu Grgura Karlovčana kod kućnog broja 6 i dalje na Ulicu kralja Tomislava kod kućnog broja 19.

Vozila koja dolaze Ulicom Matije Gupca bit će preusmjerena na Ulicu Mladosti sa sjeverne strane i na Ulicu Šandora Brauna s južne strane, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Plan obilaska možete vidjeti klikom na ovaj link.

 

Ne propustite: