[FOTO] NK DRAVA NOVIGRAD PODRAVSKI ‘Uloženo je jako puno truda i novca, svaka utakmica nam je borba za goli život’

Nakon jesenskog dijela za zaborav, Drava je u svoje redove dovela nekolicinu kvalitetnih igrača što se ubrzo preslikalo na rezultate. Iako sa svega šest bodova, koliko ima i pretposljednji Prekodravac s utakmicom manje, drži posljednje mjesto, nedavno izabrani predsjednik Zlatko Trubarac iznimno optimistično gleda na nastavak sezone u kojemu će, vjeruje, Drava izboriti sredinu prvenstvene ljestvice.

Nogometaši Drave iz Novigrada Podravskog // Foto: Facebook

Nogometni klub Drava Novigrad Podravski rado će zaboraviti jesenski dio koprivničko-križevačke Prve ŽNL.

U 13 susreta nisu uspjeli doći do troboda, već su uz tri neriješena rezultata upisali deset poraza.

– Ekipa je bila sastavljena od domaćih dečkiju i svega jednog stranca, a postojali su i problemi između općine i kluba. Imali smo odličnu ekipu sezonu prije, bili smo u samome vrhu. Poslije su se igrači razišli te su ostali mladi, klinci. Više od toga nije se moglo očekivati – započinje predsjednik Drave Zlatko Trubarac koji je tu funkciju preuzeo u prosincu prošle godine.

Međutim, kako će proljetni dio biti potpuno drugačiji, pokazale su pripreme tijekom kojih su novigradsku svlačionicu pojačali Domagoj Mihoković, Domagoj Kučanda, Josip Horvatinović, Karlo Šepec, Ivan Zobunđija, Nikola Posavec, Damir Skukan i Vlado Lazar, dok je klub napustio Hrvoje Šiptar. To se, dakako, preslikalo na rezultate. U prijateljskim susretima padali su Starigrad, Graničar Đurđevac, Graničar Legrad i Tehnika, dok je jedini poraz doživljen od Mladosti iz Kloštra Podravskog.

Kao šlag na tortu došla je premijerna prvenstvena pobjeda. Na samome startu proljetnoga dijela, u sklopu 14. kola, s 3:2 pred domaćom publikom Drava je svladala Mladost Molve.

– Radili smo puno, puno. Doveli smo čak osam igrača, od čega smo najviše željeli vratiti domaće igrače. Primjerice, Kučandu, Horvatinovića i Mihokovića. Željeli smo dovesti igrače koji mogu nositi klub. Cilj nam je, za sada, ostati u ligi, što smo i pokazali jučer. Dalje, iduće sezone, nemamo pojma što će i kako biti – kaže Trubarac, nastavljajući:

– Atmosfera je vrhunska. Vratilo se jako puno ljudi. Jučer smo na niskoj temperaturi prodali više karata nego u posljednje, recimo, godinu ili dvije. To je veliki uspjeh kakvoga u Novigradu nije bilo godinama. Ljudi su bili nezainteresirani za sport, ali sada se to polako vraća. Također, suradnja s načelnikom je odlična. Nema nikakvih problema – tvrdi Trubarac.

Nažalost, nastavak prvenstvenih obaveza obilježili su nepovoljni vremenski uvjeti koji su imali snažan utjecaj na pripreme svih županijskih prvoligaša, pa tako i Drave.

– Imali smo svega četiri treninga vani, od čega je jedan teški bio po snijegu, dok smo tjedan prije prvenstva imali tri. Inače smo imali pet-šest događanja tjedno, sve u dvorani. Teško nam je kao i svima. Nogu su teške, velika je razlika u podlogama, a zrak u dvorani u vani, naravno, nije jednak. Osjeti se umor, ali ponavljam, tako je svima. Nitko nije imao bolje uvjete od nas – naglašava Trubarac.

Unatoč spomenutim problemima, predsjednik ističe kako je odaziv igrača bio odličan.

– Svi naši igrači koji su stigli i koji u klubu imaju poluprofesionalne ugovore moraju odraditi 70 posto treninga da bi dobili svoju naknadu. Puno se i odlično treniralo – pojašnjava Trubarac.

Drava na svome kontu sada ima šest bodova kao i pretposljednji Prekodravac čiji je susret s Bratstvom zbog natopljenog travnjaka odgođen. Iako se ostanak u ligi čini kao teško ostvariva misija, valja napomenuti kako, primjerice, deveti Miklinovec ima svega sedam bodova više, što je u preostalih 12 kola itekako dostižno.

– Možda je prerano za reći, ali, koliko slušamo, veliki smo strah i nepoznanica vodećem i nedostižnom Borcu iz Imbriovca te Tomislavu iz Drnja s kojim igramo u subotu. Svi nas respektiraju, a mi se nikoga ne bojimo i vjerujem da ćemo završiti u sredini. Svaku utakmicu idemo po pobjedu, nemamo što izgubiti. Uloženo je jako puno truda i novca, svaka utakmica nam je borba za goli život – zaključuje Trubarac.