[FOTO] NOVO POJAČANJE RK PODRAVKE VEGETE Blondie stigla u Koprivnicu: prvi dojmovi su odlični

Kao mlada igračica brusila je rukometnu karijeru na ekstremno lijevim pozicijama, a iako je u Craiovi igrala centar, radi se o još jednoj polivalentnoj igračici koja će pojačati vanjsku liniju Podravka Vegete.

Rumunjka Ianasi Maria Andreea zvana Blondie // Foto: RK Podravka Vegeta

Rumunjka Ianasi Maria Andreea (26) pojačanje je koprivničke Podravke Vegete u novoj rukometnoj sezoni. Visoka je 170 centimetara, a njezina je rukometna priča krenula u rodnom gradu Tirgu Carbunesti. Nakon toga je, zahvaljujući talentu i napornom radu, upućena u Nacionalni centar za izvrsnost Ramnicu Valcea.

– Nakon tri godine koje sam provela u tom sportskom centru primijetili su me u Craiovi pa sam od 2011. godine do danas provela u tom klubu. Craiova nije toliko udaljena od mog rodnog grada tako da to za mene nije bio velik problem – rekla je Maria Andreea Ianasi.

Iako je u Koprivnici već igrala, danas je imala priliku, osim dvorane i hotela, upoznati i grad, ali i ljude. Prvi dojmovi su odlični, a očekuje da će joj i mentalitet ljudi, ali i cura iz ekipe itekako goditi i biti dobra promjena, stoji na službenim Podravkinim stranicama.

– Sada kada sam došla ovdje uistinu se osjećam prihvaćeno. Svi se trude da se osjećam dobro i da se što lakše uklopim. Mislim da su Hrvatska i Rumunjska bliske po kulturi, ali i pripremi tradicionalnih jela. Otvorena sam osoba i mislim da ću se lako aklimatizirati i osjećati se jako lijepo ovdje – rekla je Ianasi, pristavši da je se zove njezinim nadimkom – Blondie.

Rukometnu karijeru gradila je i u reprezentaciji, i to u svim mlađim selekcijama i upisala 42 nastupa te postigla 81 pogodak.

Najveći rezultat koji je ostvarila s Craiovom jest osvajanje EHF Kupa u 2018. godini. U njihovoj Nacionalnoj ligi su u istoj sezoni osvojili srebrnu medalju. Od 2014. godine odlične su plasmane ostvarivali i u Kupu Rumunjske, najprije u polufinalu, a godinu kasnije osvojili su treće mjesto.

2017. godine su u jakoj konkurenciji došli i do finala rumunjskog Kupa i Superkupa.

Kao mlada igračica brusila je rukometnu karijeru na ekstremno lijevim pozicijama, a iako je u Craiovi igrala centar, radi se o još jednoj polivalentnoj igračici koja će pojačati vanjsku liniju Podravka Vegete.

Cijeli razgovor s Blondie možete pročiati OVDJE.

Foto: RK Podravka Vegeta

 

Ne propustite: