Srijeda, 8. prosinca 2021.

FOTO Objavljeni detalji velike potjere za lopovima koji su ukrali 200 tisuća kuna vrijedne tehnološke spravice

Radi se o dvojici državljana Rumunjske starosti 44 i 25 godina. Provalili su u trgovinu i ukrali velike količine telekomunikacijske i druge tehničke opreme u vrijednosti od preko 200 000 kuna

Preporučujemo

Policijska uprava varaždinske jučer je objavila kako je u noći oko 1.15 sati zaprimljena dojava zaštitara trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu da je provaljeno u jednu od trgovina u centru.

Policajci su stigli, a provalnici se dali u bijeg. U potjeri je policajac i zapucao, a policajci su izbjegavali nalet i ozlijedili se, lakše. No, brojne policijske snage brzo su izašle na teren i riješile cijelu situaciju.

Kriminalci su uhvaćeni. Radi se o dvojici državljana Rumunjske starosti 44 i 25 godina. Provalili su u trgovinu i ukrali velike količine telekomunikacijske i druge tehničke opreme u vrijednosti od preko 200 000 kuna.

S ukradenim stvarima otišli su na jugozapadnu obilaznicu Varaždina gdje su i uočeni. Policija ih je zaustavila, tražila dokumente, a oni su ubacili u brzinu i dali se u bijeg. Jedan je policajac zapucao u zrak kako bi ih upozorio, no nisu stali. Pucao je zatim u kotače i pogodio dvije gume na vozilu. Kod izbjegavanja sudara lakše su ozlijeđeni.

Iako su imali dvije probušene gume, kriminalci su se odvezli još nekoliko stotina metara dalje i otišli u polje kukuruza.

Tad su na noge dignute sve policijske snage, pripadnici IJP PU međimurske, čak i helikopter, dron i pas tragač. Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina.

Drugi počinitelj za kojeg je istraživanjem utvrđeno da je također državljanin Rumunjske star 44 godine, za sad nije pronađen te se za istim intenzivno i nadalje traga.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu proveli su potrebne dokazne radnje, kojim su između ostalog pronađeni svi predmeti otuđeni prilikom teške krađe provaljivanjem. Uhićeni počinitelj je u petak, 3. rujna, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teške krađe provaljivanjem i kazneno djelo pokušaja Teškog ubojstva na štetu policijskih službenika,  predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Najnovije objave