FOTO Održan 23. susret folklornih ansambala i izvornih skupina u Koprivnici

Prvo mjesto osvojilo je Viteško udruženje Kumpanjija Punat, drugo mjesto KUD Kraljica Katarina Donjeg Lapca, a treće KUD Kukuljica s otoka Ugljana.

Foto: Romana Šimek
Foto: Romana Šimek

23. susret folklornih ansambala i izvornih skupina održan je jučer, u subotu, s početkom u 17 sati, u koprivničkom Domoljubu. Nastupalo je 14 grupa iz 14 županija Hrvatske, koje su izabrane kao najbolje na županijskim smotrama. Predgrupa je bila Dječja skupina folklornog ansambla Koprivnice, koja je pobijedila na 14. Dječjem festivalu u Kutini.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a organizirao ju je Hrvatski sabor kulture i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije u suorganizaciji Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a i Folklornog ansambla Koprivnica.

Folklorna skupina Kajer, Kulturnega društva Kajer i Bučečovci iz Slovenije, nastupali su kao gosti u revijalnom dijelu večeri.

Prvo mjesto osvojilo je Viteško udruženje Kumpanjija Punat, drugo mjesto KUD Kraljica Katarina Donjeg Lapca, a treće KUD Kukljica s otoka Ugljana.

Stručno povjerenstvo činili su dr.sc. Tvrtko Zebec, prof. Ivica Ivanković i mag.muz. Tomislav Habulin.

Skupine koje su sudjelovale bile su KUD Prigorje Križevci, koji je zastupao našu županiju, KUD Sloga Satinca Đakovačka, KUD Martinčani Martinska Ves, KUD Klaruš Maruševec, KUD Pleter Dugopolje, KUD Fijolica Orehovica, KUD Desinec Jastrebarsko, Viteško udruženje Kumpanjija Punat, Gradsko kulturno-umjetničko društvo Požega, Kulturno umjetnička udruga Ivan Vitez Trnski Nova Rača, KUD Rečica Karlovac, KUD Kukljica Otok Ugljan, KUD Kraljica Katarina Donji Lapac te KUU Voćin iz Voćina.

Ne propustite: