[FOTO] ODRŽAN PRIJEM Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić ugostio 18. naraštaj Visoke dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran”

Prijemu su prisustvovale zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž, koja je održala i kratku prezentaciju Koprivnici, Melita Samoborec i pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Foto: Grad Koprivnica

U sklopu terenske izobrazbe 18. naraštaj Visoke dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” danas, u ponedjeljak, posjetio je Koprivnicu. U Gradskoj upravi sastali su se s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem koji im je priredio svečani prijem. Prijemu su prisustvovale zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž, koja je održala i kratku prezentaciju Koprivnici, Melita Samoborec i pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

“Stvarno nam je drago da smo uspjeli ostvariti lijepu i korektnu suradnju. S jedne strane promovirate naš grad, a s druge strane je to blagi povratak u povijest s obzirom na to da je Koprivnica u onoj bivšoj državi bilo zadnje vojno središte prije mađarske granice. Nakon odlaska vojske iz Koprivnice, ponosni smo što je na tom prostoru raste jedan novi život, gdje se razvija Sveučilište i visoko obrazovanje, a u svemu tome jedan veliki doprinos zasigurno ima i Hrvatska vojska”, rekao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Hrvatska vojska je u ovoj zemlji jedna od institucija kojoj se na sreću u ovoj zemlji još uvijek vjeruje. Osobno sam zbog toga jako sretan jer moramo imati institucije kojima će ljudi vjerovati, u koje će imati povjerenje i od kojih će u konačnici imati očekivanja, a to je da budemo sigurna zemlja”.

U ime Visoke dočasničke škole na prijemu se s nekoliko riječi gradonačelniku i zamjenicama zahvalio časnički namjesnik Siniša Šurmin.

“Sretni smo i čast nam je što smo ponovno u Koprivnici. Tijekom izobrazbe naši polaznici obilaze sve gradove i područja u zemlji, posebno ona koja su bili zahvaćena Domovinskim ratom. Koprivnica je imala tu sreću da nije izravno bila zahvaćena ratom, iako znamo da je dala veliki obol u njemu. Iako više nema vojske u Koprivnici, Koprivnica živi s vojskom, a vojska živi s Koprivnicom”, zaključio je časnički namjesnik Siniša Šurmin.

   

Izvor i foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: