[FOTO] ODRŽANA FINALNA VEČER Završile 25. ‘Galovićeve jeseni’, prestižna nagrada pripala Moniki Herceg

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ 2018. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta od 60 knjiga pristiglih na natječaj odabralo je 10 finalista.

Foto: koprivnica.hr

U Galeriji Mijo Kovačić, u subotu 27. listopada održana je finalna večer 25. „Galovićeve jeseni“.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ 2018. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta od 60 knjiga pristiglih na natječaj odabralo je 10 finalista. U odabiru pobjednika, pomogli su im i sami čitatelji. Naime, u narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju čitatelji su mogli glasovati za svojeg favorita među 10 ponuđenih.

Ove godine Nagradu Fran Galović na najbolje samostalno objavljeno književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta dobila je Monika Herceg za zbirku pjesama Početne koordinate. Nagradu je dobitnici uručio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nagradu “Mali Galović” za najbolji literarni rad dobile su Klara Thavenet s pričom „Nesvakidašnja ljubavna priča“, Rebeka Crnoja s pjesmom „Filomel“ i Lorena Golub s pjesmom „Poplun se više ne odigava“.

Završna večer, tradicionalno obilježena je čitanjem poezije i proze, a svojim nastupima uveličali su ju i učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Na samom kraju programa, dosadašnjim voditeljima Galovićeve jeseni dodijeljene su zahvalnice. Glavni organizator ovogodišnje Galovićeve jeseni bio je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika.

Izvor: Grad Koprivnica.

Ne propustite: