[FOTO] ODRŽANA JE PROMOCIJA Sveučilišni profesori Gordana Tkalec i Željko Krušelj predstavili svoju knjigu

Umjesto uobičajene kupnje, uzvanici su donirali sredstva prema vlastitim mogućnostima za knjigu koja su preusmjerena Humanitarnoj udruzi "Šegrtsko srce" koprivničke Obrtničke škole, koja brine o svojim učenicima slabijeg imovinskog stanja.

Profesori Sveučilišta Sjever Gordana Tkalec i Željko Krušelj, te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž na promociji knjige // Foto: Grad Koprivnica

U ispunjenoj Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, jučer, u utorak, održana je promocija knjige “Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba”, čiji su autori profesori Sveučilišta Sjever doc. dr. sc. Gordana Tkalec i doc. dr. sc. Željko Krušelja.

Moderator promocije bila je poznata novinarka Sandra Križanec dok su o knjizi i novinarstvu općenito govorili glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i nekadašnji ravnatelj HRT-a Mirko Galić. Kao predstavnica Grada Koprivnice, promociji knjige prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Dašak koprivničkog kraja osjetio se i u Zagrebu. Naime, učenici Obrtničke škole i njihovi mentori pobrinuli su se za degustaciju domaćih izvornih podravskih jela i vina. Umjesto uobičajene kupnje, uzvanici su donirali sredstva prema vlastitim mogućnostima za knjigu koja su preusmjerena Humanitarnoj udruzi “Šegrtsko srce” koprivničke Obrtničke škole, koja brine o svojim učenicima slabijeg imovinskog stanja.

Monografija na temelju domaćih i inozemnih iskustava odgovara na pitanje kakav bi trebao biti stručni, obrazovni i intelektualni doseg današnjeg urednika, i to ne samo u medijima, već i u cjelokupnom izdavaštvu.

U realizaciji knjige autorima su informacijama iz svojih redakcija i izdavačkih kuća pomagali brojni urednici i medijski stručnjaci čime ona dobiva dodatnu praktičnu i činjeničnu utemeljenost. Jedno je poglavlje rezultat istraživanja stanja u medijima koje su kroz projektnu nastavu proveli studenti Diplomskog studija Novinarstva Sveučilišta Sjever koji su većinom već zaposleni u različitim medijskim kućama.

Nekoliko nastavnika sudjelovalo je u grafičkom i tehničkom oblikovanju knjige, a u opremi su velikim dijelom korištene fotografije nastavnika i studenata Sveučilišta nastale kroz terensku nastavu, radionice i studentske tribine, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: