[FOTO] OKUPLJANJE PRED NOVU SEZONU Podravkina svlačionica pršti od ljepote, svi se nadaju i predivnim rezultatima

U stožeru je na mjesto pomoćnog trenera došao Antonio Pranjić, dok će se za kondicijsku pripremu pobrinuti Nikola Golub.

Ilustracija // Igračice RK Podravke Vegete za sezonu 2019./2020. // Foto: RK Podravka Vegeta

Nakon ljetne pauze, u prostorijama RK Podravke okupila se ekipa na početku priprema za još jednu sezonu punu sportskih izazova.

Osvajanje domaćeg prvenstva i Kupa su već jasni i zacrtani ciljevi, a ove će godine cure imati prilično težak put u DELO Ligi prvakinja.

“Ekipa pršti od entuzijazma, a isto tako će i cijeli stručni stožer intenzivno raditi na tome da iz ekipe izvuče maksimum. U stožeru je na mjesto pomoćnog trenera došao Antonio Pranjić, dok će se za kondicijsku pripremu pobrinuti Nikola Golub”, istaknuli su iz trofejnog koprivničkog kluba.

– Vidim osmijehe, ta lijepa nasmijana lica i stvarno sam sretna da smo svi ponovno na okupu. Posebno bih poželjela dobrodošlicu novim djevojkama i želim im da se što brže uklope u ekipu. Prošla sezona bila je dobar uvod, a vjerujem da s našim dobrim igrama možemo nastaviti i dalje. Dobili smo prilično tešku skupinu Lige prvakinja i svjesni smo izazova koji je pred nama, ali sigurna sam da ova ekipa može puno pokazati i da ono što potajno želimo u sebi možemo probati zajednički i ostvariti – rekla je puna optimizma sportska direktorica kluba Miranda Tatari Šimunović.

Nova direktorica Vlatki Mihoci poželjela je također dobrodošlicu svima.

– Osmijeh na lice, budite vesele, radosne i vedre. Kao što je Miranda i rekla ja sam dugi niz godina igrala za ovaj klub, volim ga i cijenim ga. To što smo ostvarili u prošlosti neka bude u prošlosti, ali neka i bude cilj za budućnost, čemu težimo, kamo želimo ići i što postići. Vjerujem da možemo i da je ispred nas jedan dobar plan i da ovaj klub može krenuti dalje i napraviti korak više u odnosu na prethodne sezone – rekla je direktorica Mihoci i naglasila kako je najvažnije da budu ekipa u čemu će klubu i dalje velika potpora biti glavni sponzor Podravka, a od ekipe očekuje da s ponosom pronosi ime Grada Koprivnice, većinskog vlasnika, kao i glavnog sponzora.

Trener Zlatko saračević kazao je kako se nada da su se cure uspjele odmoriti i da su svi zajedno spremni za nove izazove.

– Imamo devet tjedana za kvalitetnu pripremu, a sutra i prekosutra nas već očekuju testiranja na Kineziološkom fakultetu. Nastojali smo vam povećati uvjete rada pa imate novouređenu svlačionicu, a tamo vas čeka i televizor koji ćemo koristiti u radu i pripremama za utakmice – rekao je trener Saračević i najavio program za prvi tjedan.

Ekipi se obratio i novi kondicijski trener Nikola Golub.

– Drago mi je da imam priliku raditi s vrhunskim sportašicama. Dolazim iz ženskog, ali i muškog rukometa. Kondicijski trener je zapravo osnovni servis koji vam pruža uvjete u kojima možete pokazati najbolje što znate, a na vama je da to koristite za svoju dobrobit, ali i dobrobit kluba. Velika mi je čast i privilegija raditi s vama i nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je dano – istaknuo je Golub.

Novi pomoćni trener Pranjić nije krio zadovoljstvo što se priključio stožeru prve ekipe.

– Jako mi je drago što sam dobio priliku biti u prvoj ekipi. Prošle godine sam bio povremeno, niste me vidjele, ali sam bio zadužen za video analizu. Sad sam tu stalno, bit ću s vama i izuzetno mi je drago što imamo dobru ekipu i vjerujem da to možemo pokazati na terenu uz određeni iskorak u odnosu na prošlu sezonu – rekao je Pranjić.

Nakon sastanka u klubu, uslijedilo je i tradicionalno druženje u prirodnom okruženju Podravkinog rekreacijskog centra u restoranu Štagelj gdje su ekipu dočekali predsjednik Podravkine uprave Marin Pucar, kao i predstavnici glavnog sponzora Marinka Akrap, Vedran Šimunović i Mario Kraljić.

– Sve vas lijepo pozdravljam, a na početku svima vama koje ste s nama i u ovoj sezoni želim da budete još bolje nego u prošloj godini, a sve nove neka se što prije uklope u našu ekipu. Vjerujem da ćemo u novoj sezoni napraviti još značajnijih iskoraka u odnosu na prošlu sezonu. Kad smo započeli ovaj projekt, velike i uspješne Podravke u rukometnom smislu, nismo očekivali da ćemo prve godine napraviti tako veliki rezultat, a osim sreće vodile su nas hrabrost, energija i htijenje. Imamo sreću i privilegiju da smo uz pomoć cijelog ovog ovdje tima napravili jedan veliki rezultat u onom marketinškom i organizacijskom smislu i zato smo izravno i ušli u Ligu prvaka. Koliko god je grupa velika i zahtjevna, ja uopće ne sumnjam u vas. Tu je trener, tu je ekipa, koja je pomno birala mlade karakterne djevojke koje će se dobro uklopiti s ostatkom ekipe – rekao je Pucar te naglasio kako će snažna volja i entuzijazam, ali i angažman napraviti jedan pobjednički tim, ali i rezultat u sljedećoj godini.

S kojim igračicama RK Podravka ulazi u novu sezonu možete pogledati OVDJE.

Foto: RK Podravka Vegeta

Ne propustite: